L’Ajuntament de Manises lidera un projecte europeu contra el racisme

Dimecres, 30 Març 2022 11:13 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 173 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Manises lidera el projecte europeu UParticipate juntament amb huit socis europeus i que té com a objectiu lluitar contra la discriminació i el racisme, i afavorir la inclusió de les minories ètniques com a ciutadans de ple dret.

 

Amb Manises i Barcelona a l’estat espanyol, formen part del projecte UParticipate Grècia, Xipre, Bulgària, Croàcia, Eslovènia i Hongria. Manises, que per primera vegada lidera un projecte europeu d’aquestes característiques, vetlarà pel compliment de les activitats que es plasmen en l’acord signat per cada un dels socis.

 

L’alcalde de Manises i responsable de Projectes Europeus, Jesús Borràs, ha assenyalat que aquest projecte “contribuirà al fet que la nostra gent jove, juntament amb el personal tècnic i les i els responsables polítics dels ajuntaments, creen un llaç d’unió amb les persones migrants de cada municipi i contribuïsquen a una major participació ciutadana”.

 

UParticipate compta amb un pressupost de 148.000 euros i s’emmarca dins del Programa CERV. Promou la sensibilització i l’intercanvi de bones pràctiques de participació ciutadana cap a les persones migrants i combat la discriminació i el racisme en l’àmbit local. També considera necessari incloure altres minories ètniques com el poble gitano, el jueu o l'àrab per tal de millorar la seua inclusió social a escala local a través de la participació ciutadana.

 

Informa Nou Horta. Manises