L’alcalde de Manises i el conseller d’Habitatge avancen en possibles solucions a les vivendes de Santa Fèlix

Dimecres, 30 Març 2022 15:39 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 169 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs, membres de l’equip de govern i el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, han mantingut hui una reunió a l’ajuntament per tal d’avançar de manera conjunta en un programa integral per al barri maniser de Santa Fèlix. També han visitat les obres de la plaça del Dos de Maig, que compten amb finançament de la Generalitat.

 

A la reunió, on en primer lloc el conseller ha firmat en el Llibre d’Or de l’Ajuntament, també han estat presents els regidors d’Habitatge, Carles López, Urbanisme, Rafael Mercader, i Patrimoni, Àngel Mora, així com la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcarraga, i el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio.

 

Posteriorment, han visitat les obres que s’estan fent a la plaça del Dos de Maig, que han comptat en dos anys amb 265.000 euros de finançament per part de la Conselleria. Aquesta actuació urbana inclou la millora de la sostenibilitat i eficiència energètica, la priorització de la mobilitat no motoritzada, la millora de l’accessibilitat i la renaturalització de les infraestructures verdes.

 

La reurbanització de la plaça resulta necessària per a integrar-la en l’entorn i dotar-la de les funcions socials adequades a l’emplaçament que ocupa. Per a fer-ho se ha refet una plaça amb una funcionalitat més equilibrada i amb un millor nivell d’integració paisatgística.

 

Després, la comitiva ha fet un recorregut pel barri de Santa Fèlix, on l’alcalde de Manises, Jesús Borràs, ha explicat que fa més d’una dècada es va fer una actuació de millora a la meitat del barri, però l’altra meitat encara està pendent. Per això, ha traslladat als representants de la Conselleria la necessitat d’estudiar actuacions que milloren la situació d’aquestes vivendes i es poden beneficiar d’ajudes procedents de fons europeus.

 

Aquesta reunió va ser sol·licitada per l’Ajuntament de Manises amb l’objectiu d’analitzar detalladament la situació de degradació i perillositat en què es troba una part important dels habitatges del barri de Santa Fèlix i les possibles solucions conjuntes que es puguen dur a terme.

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dimecres, 30 Març 2022 15:41