Manises presenta el diagnòstic del Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats

Dimecres, 20 abril 2022 16:34 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 142 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Manises ha presentat el diagnòstic del Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats (PMIO) a la taula negociadora d’aquest pla, pas previ a la seua aprovació i que té com a objectiu continuar treballant en evitar qualsevol desigualtat entre homes i dones.

 

El PMIO es defineix com un compromís per part de la corporació local, de caràcter transversal i destinat a la ciutadania, que té com a objecte adoptar la igualtat com a política transversal en totes sus actuacions.

 

En este sentit, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Irene Camps, ha manifestat que des de la corporació municipal “continuem treballant en l’elaboració del PMIO d’una forma participativa per a aconseguir un municipi que, no només aplica polítiques d’igualtat, sinó que viu en igualtat”.

 

Dins d’aquest diagnòstic, que es va presentar la setmana passada, es fan diferents recomanacions i mesures agrupades en onze grans blocs: formació, economia i ocupació; educació i cultura; salut i qualitat de vida; benestar social; oci i esport, participació ciutadana; diversitat; turisme; urbanisme, seguretat i mobilitat; violències; i transversalitat.

 

Els principals objectius que es plantegen al document es resumeixen en la sensibilització sobre igualtat i prevenció de les violències de gènere als àmbits educatiu, social, esportiu, turístic, cultural, sanitari i laboral, la visibilització de les dones com a creadores, emprenedores i treballadores, la millora de la conciliació i la corresponsabilitat entre la ciutadania, o la reflexió sobre identitat de gènere i diversitat afectiu sexual entre la població adolescent.

 

De la mateixa manera es proposa que totes les actuacions municipals apliquen la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques, així com promoure la formació del personal municipal en matèria d’igualtat i cuidar l'adopció permanent d'un llenguatge no sexista i inclusiu.

 

Informa Nou Horta. Manises