Manises se suma al Repte del Reciclatge

Dimecres, 11 Mai 2022 15:20 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 76 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Manises se suma al Repte del Reciclatge, una acció de conscienciació i informació ciutadana en la qual competirà amb altres 18 municipis integrats a l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) per ser el que més i millor recicla els seus envasos domèstics de plàstic, llaunes i brics al contenidor groc.

 

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha explicat que rebre a la nostra ciutat aquesta iniciativa “és molt important per a aprendre a reciclar bé i augmentar la quantitat d’envasos que es recullen, però sobretot per a conscienciar a la població de la necessitat de reutilitzar per a conservar el medi ambient”.

 

Dins d’aquesta campanya, els propers dies 11 i 18 de maig s’instal·larà als voltants del mercat Els Pins una carpa on la ciutadania pot plantejar els seus dubtes sobre com s’ha de reciclar i que té com a objectiu desmitificar les faules sobre el reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient.

 

A més, un equip d’animació i formació recorrerà la zona de Masia de la Cova el primer dia i el carrer Riba-roja el segon proposant els vianants jocs, regals i consells per a reciclar més i millor.

 

El Repte del Reciclatge es planteja com una competició entre municipis per a incrementar l’ús del contenidor groc almenys el 10% durant els dos mesos posteriors a la campanya respecte al mateix període de l’any anterior. El municipi que haja crescut més rebrà 6.000 euros que es donaran a una ONG local seleccionada prèviament. En el cas de Manises s’ha elegit Proyecto Empar, que treballa amb joves amb diversitat intel·lectual.

 

Els municipis amb els quals competirà Manises són Silla, Xirivella, Tavernes Blanques, Benetússer, Alaquàs, Paiporta, Aldaia, Alcàsser, Meliana, Montcada, Picanya, Godella, Almàssera, Albal, Torrent, Massanassa, Paterna i Burjassot. La Furgoneta del Reciclatge va començar el seu recorregut el passat 20 d’abril a Almàssera i finalitzarà el 3 de juny a Xirivella.

 

Aquesta iniciativa està organitzada per Ecoembes, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Econòmica i l’EMTRE.

 

Informa Nou Horta. Manises