Manises reclama al Ministeri de Justícia la creació de jutjats especialitzats en violència de gènere


Dijous, 22 Desembre 2022 15:26 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 130 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Manises ha dirigit un escrit al Ministeri de Justícia de l’Estat espanyol en relació al RD 954/2022 de 15 de novembre. Aquest reial decret suposa la reordenació de la planta judicial de tot l’Estat que afecta de manera notable a les comarques valencianes i a la vertebració territorial dels serveis públics, però sobretot és un greu perjudici per a les víctimes de la violència de gènere.

 

A Manises, fins ara dependent dels jutjats de Quart de Poblet, les competències en la persecució de delictes sobre la violència de gènere, passarien a dependre dels jutjats de València. Aquest fet suposa un clar obstacle per a les víctimes, que a conseqüència del tipus de delicte necessiten una major proximitat i atenció àgil i pròxima.

 

Des del consistori maniser es reclama que es mantinga l'ordenació de la planta judicial anterior al RD 954/2022 de 15 de novembre, en allò relatiu als jutjats específics contra la violència de gènere. També es demana que s'implemente en el Jutjat de Quart de Poblet un específic de violència de gènere amb el personal especialitzat necessari com poden ser forenses, psicòlegs i tot aquell personal per a atendre les víctimes en les condicions més òptimes.

 

Informa Nou Horta. Manises