Manises acull la I Mostra de Cinema sobre Ceràmica

Dimecres, 01 Febrer 2023 13:17 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 71 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

CICEMA tindrà lloc el 24 i 25 de febrer a l'Auditori Germanies


Els pròxims 24 i 25 de febrer de 2023 tindrà lloc a l'Auditori Germanies de Manises la I Mostra de Cinema sobre Ceràmica (CICEMA) que inclourà també la presentació oficial del Festival Internacional de Cinema sobre Ceràmica, certamen la primera edició del qual se celebrarà en 2024 i coincidirà amb la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de la localitat valenciana.


El regidor de Promoció de la Ceràmica de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant, afirma que “la ciutat de Manises, bressol de la ceràmica i ciutat Creativa de la UNESCO des de 2021, és el lloc idoni per a albergar aquest certamen de cinema de projecció internacional”. “A més, aquesta activitat crearà un vincle entre cinema i ceràmica que posicionarà el nom de Manises a través del seté art”, ha afegit Morant.


Aquesta Mostra i el futur Festival parteixen de la iniciativa dels seus codirectors, Rafaela Pareja i Carlos García Aranda, i suposen la culminació d'un itinerari de successives mostres i jornades de cinema sobre ceràmica que aquests organitzadors realitzen des de 2017 sota els auspicis del Museu de Ceràmica de Manises. L'interés suscitat per aquests anteriors esdeveniments porta ara al plantejament d'un esdeveniment més ambiciós que es posicionarà com l'únic festival de cinema d'aquestes característiques a nivell europeu.


El dia 24 de febrer a les 19 hores tindrà lloc a l'Auditori Germanies la gala d'inauguració en la qual es presentaran les bases del futur Festival, la seua imatge gràfica i el trofeu dissenyat per l'artista Enric Mestre. També es reconeixerà amb un premi honorífic al cineasta Javier Díez pel seu treball pioner a Espanya de realització de documentals sobre artistes ceràmics que van impulsar la modernització de la ceràmica al nostre país i la seua integració en les arts plàstiques. Després de la gala es donarà pas a una sessió de cinema que es veurà completada l'endemà per una altra sessió de projeccions.
Pel seu atractiu intrínsec i el seu gran poder de difusió, l'art cinematogràfic és un mitjà extremadament valuós per a posar en valor totes les pràctiques relacionades amb el món de la ceràmica i presentar-les tant als especialistes com al públic en general. La ciutat de Manises és sens dubte el lloc idoni per a albergar aquest certamen, el qual enriquirà fins i tot més si cap la relació d'aquest municipi amb la ceràmica i enfortirà la seua projecció internacional.


Programa:


DIVENDRES 24 HORA: 19.00
LLOC: AUDITORI GERMANIES, MANISES
GAL·LA D'INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA INTERNACIONAL
DE CINEMA SOBRE CERÀMICA

La Gala d'Inauguració serà presentada per l'actriu valenciana María Almudever, i inclourà una actuació de l'artista de circ contemporani Claudia Gynther.

Durant la gala es farà la presentació oficial del Festival Internacional de Cinema Ceràmic de Manises (Festival Internacional CICEMA), que celebrarà la seua primera edició en 2024.

El cineasta Javier Díez rebrà un Premi Honorífic pel seu treball pioner a Espanya de realització de documentals sobre artistes ceràmics que van impulsar la modernització de la ceràmica al nostre país i la seua integració en les arts plàstiques.

Després de finalitzar la Gala, es projectarà la pel·lícula del director homenatjat Javier Diéz Ceràmica Mediterrània, Arcadio Blasco (1998. Duració: 24’), projecció que serà presentada pel director.

Igualment es projectarà la pel·lícula Le voci dei pozzi (2020. Duració:6’), de l'artista i cineasta italià Mirco Denicolò, que també presentarà la seua pel·lícula a la sala.

Després de les projeccions, l'Ajuntament de Manises oferirà un refrigeri als assistents.

 

DISSABTE 25 HORA: 19.00
LLOC: AUDITORI GERMANIES, MANISES
SESSIÓ DE PROJECCIONS.

Durant aquesta sessió es projectaran les següents pel·lícules:

-Volgut Antonio. Dir.: Javier Ramos. Espanya, 2022. Duració: 15’. Presentació a càrrec del director.
Homenatge a Antonio Vivas, gran referent de la ceràmica espanyola contemporània pel seu treball durant més de 40 anys al capdavant de la revista Keramos, Revista Internacional de Ceràmica, publicació que ha tingut una enorme rellevància en el desenvolupament de l'art ceràmic contemporani a Espanya.

-Uneix vie d’argile (Una vida d'argila). Dir.: Tan Hongyu. Rep. Pop. la Xina, 2014. Duració: 42’.
Documental d'interés etnogràfic sobre el treball d'una anciana terrissaire de la minoria Li, que realitza les seues peces servint-se de tècniques que es remunten al Neolític

-Carmen Sánchez. Dir.: Laura Miner. Espanya, 2022. Duració: 6’. Presentació a càrrec de la directora.
Pel·lícula de creació sobre l'obra de l'artista Carmen Sánchez

-Yuri, el ceramista. Dir.: Carlos Laullón. Espanya, 2023. Duració: 15’
Documental sobre el ceramista ucraïnés Yuri Musatov, que s'ha establit a la ciutat de València per a recompondre la seua vida i reprendre el seu treball, després d'escapar dels bombardejos de les tropes russes contra la població civil al seu país natal. Presentació a càrrec del director, amb la presència de l'artista Yuri Musatov.

- Projecció d'una selecció dels treballs audiovisuals realitzats per Ana Illueca dins del marc de la iniciativa ADN Ceràmic. Presentació a càrrec d'Ana Illueca. Duració: 9’.

Modificat el Dimecres, 01 Febrer 2023 13:19