L'Ajuntament de Torrent invertirà 2 milions d'euros a ampliar i millorar el projecte de recollida selectiva de residus orgànics de la ciutat, els quals suposen un 40% del total de residus produïts, reforçant la xarxa de contenidors implantada l'any passat 2021 en diversos sectors de Torrent. Per a això, el consistori rebrà una ajuda de 700.000 euros pertanyent als fons europeus de recuperació Next Generation, sent el tercer municipi de la Comunitat Valenciana que percebrà una major subvenció.

 

Aquesta quantitat, aportada per a finançar les accions empreses en aquesta matèria des de l'any 2020, i les previstes per a l'any 2023, s'utilitzarà per a l'ampliació del servei de recollida de residus orgànics a tot el nucli urbà i la totalitat del terme municipal, la compra de dos camions elèctrics, l'augment del nombre de contenidors disponibles als carrers de Torrent, impulsar una campanya de conscienciació ciutadana sobre l'ús d'aquest servei i per a l'enviament als torrentins i torrentines poals i bosses compostades perquè puguen separar adequadament aquests residus en el seu domicili.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Quart de Poblet dona el tret d'eixida aquest divendres a les celebracions nadalenques amb el tradicional encés de llums. A partir de les 18.00 hores, els carrers del municipi quedaran il·luminades amb motius especials. Per a això, s'han distribuït 42 arcs, 76 adorns lumínics per a fanals, cinc rètols de "Bon Nadal" i quatre grans arbres. Aquests últims estaran situats a la porta de l'Ajuntament, la plaça Sant Rafael, la plaça Constitució i en l'avinguda Villalba de Lugo, enfront del centre de salut. Així mateix, als peus dels arbres hi haurà jardineres amb les típiques flors de Pasqua d'aquesta època.

 

L'objectiu és fomentar les compres en el municipi amb l'arribada d'una de les campanyes més fortes de l'any. La il·luminació especial convida als veïns i veïnes a eixir als carrers i gaudir dels avantatges del comerç local a l'hora de comprar, per exemple, regals. L'Associació de Comerciants participarà en l'acte oficial d'encesa al costat de l'alcaldessa, Carmen Martínez, i el regidor d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Ángel Lorente.

 

A aquest incentiu a les compres locals se suma la campanya "100x100 amb el comerç local", amb la qual es pot aconseguir 100 targetes moneder CQ per valor de 100 euros. Per cada cinc euros de compra en qualsevol dels establiments adherits a la iniciativa s'aconsegueix una papereta per a entrar en el sorteig d'una de les targetes. Aquestes paperetes es depositen en les urnes situades en l'entrada de l'Ajuntament.

 

Més activitats

L'encesa de la il·luminació marca l'inici de l'agenda d'actes del cap de setmana. Així, per a la vesprada del divendres, s'ha programat l'obertura de l'exposició de dibuixos "Des de l'escola cap a una societat inclusiva", organitzada per AFACO, a les 18.00 hores, a la Sala d'exposicions de la Casa de la Cultura.

 

Per part seua, l'orquestra i la banda de l'Agrupació Musical L'Amistat oferiran el seu tradicional concert de Nadal, el dissabte, a les 20.00 hores, a l'auditori El Molí de Vila.

 

D'altra banda, per als i les residents en el Barri del Crist, per al dissabte 10 s'ha programat un berenar amb ball en el Club de Convivència de Persones Majors per a acomiadar l'any. La cita amb la divertida festa de trobada és a les 17.30 hores. A més, la Sala d'actes de la Mancomunitat acollirà el diumenge, a les 18.00 hores, una sessió de teatre musical La Gateta Contacontes.

 

Finalment, qui desitge aprendre més sobre el parc natural del Túria i la seua biodiversitat, el dissabte, a les 10.30 hores, s'ha programat una activitat per a tota la família de seguiment de rastres de mamífers, dins del cicle Tardor al Riu.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

L'Ajuntament de Paterna ha obert el termini d'inscripció per als Tallers d'Adults de Cort i confecció, Desenvolupament Emocional, Balls de saló i Cuina saludable.

 

Els tallers, que començaran dilluns que ve, 12 de desembre, i finalitzaran el 30 de març, són gratuïts i s'impartiran en el Centre Cultural de Alborgí, en el Teatre Capri, així com en el Centre Polivalent Valentín Hernáez.

 

Les persones amb més de 30 anys interessades a participar podran realitzar la seua inscripció a través de la seu electrònica o bé de manera presencial en les oficines del SIAC.

 

El Tinent Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández, ha destacat que “aquests cursos tenen un excel·lent acolliment entre les persones majors de la nostra ciutat que troben en ells entreteniment i una alternativa d'oci per a enriquir el seu temps lliure sense eixir de Paterna”.

 

El taller de Cort i confecció s'impartirà dimecres i dijous a 17.00 a 19.00 hores en el Centre Cultural Alborgí, al carrer San Francisco de Borja. Les persones participants adquiriran coneixements sobre patronatge i confecció en diferents teixits.

 

D'altra banda, la formació de Desenvolupament emocional s'enfocarà al desenvolupament d'hàbits i actituds per a augmentar l'equilibri emocional, així com l'autoestima. Aquest curs se celebrarà dilluns i dimecres de 17.00 a 18.30 hores en el Teatre Capri.

 

La dansa prendrà protagonisme també amb el taller Balls de Saló els divendres de 19.00 a 21.00 hores en el Centre Polivalent Valentín Hernáez. Serà en aquesta mateixa ubicació on se celebren les classes de Cuina Saludable els dimecres de 17.00 a 19.00 hores.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

L'Ajuntament d'Alboraia està treballant a impulsar, modernitzar i revitalitzar el teixit comercial del municipi, adaptant-lo a la realitat actual. Per a això, ha repartit el primer estudi realitzat a les persones propietàries de negocis de la localitat que formen part del Consell Sectorial de Comerç en un primer pas que establisca una línia de treball conjunta amb el comerç local per a la millora competitiva, comercial, de serveis i d'imatge.

 

Aquesta línia de treball, que potenciarà la labor que duu a terme la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball, Comerç i Consum de Sebastián Torres, pretén trobar solucions des del consens amb el teixit comercial local a, per exemple, els canvis en els hàbits de compra dels consumidors en els últims anys, especialment a causa de la irrupció de centres i concentracions comercials i el món digital amb les plataformes de venda.

 

Aquest primer estudi s'ha centrat en les concentracions comercials de l'Avinguda Ausiàs March i confrontants, l'Avinguda de l'Orxata i la seua prolongació als carrers Miracle i Botànic Cavanilles i al carrer Diví Mestre i voltants (c/ Canonge Julià i Rei en Jaume). El document ha realitzat un diagnòstic analitzant la grandària i la composició de l'oferta comercial, l'equipament, ubicació i distribució, la valoració de l'oferta i les variables mercadològiques de cara àrea.

 

Per a elaborar el diagnòstic, s'ha realitzat una sèrie d'entrevistes en profunditat a comerciants per a conéixer els aspectes que consideraven més importants per a abordar i tindre en compte per a agilitzar la revitalització del comerç. En total, explica Sebastián Torres, "hem establit set propostes estratègiques que permetran facilitar la presa de decisions per part de l'Ajuntament i dur a terme actuacions en col·laboració amb la resta d'agents implicats amb l'únic objectiu de protegir i potenciar el comerç local d'Alboraia".

 

En marxa ja algunes millores

Algunes de les propostes que han oferit les persones comerciants ja estan sent abordades. Per exemple, la millora en la il·luminació pública, substituint la llum groga i situada entre arbres per leds blancs, començant per places i carrers més antics.

 

L'estudi ha sigut realitzat en col·laboració amb l'Associació de Comerciants, Empresaris i Professionals d'Alboraia (ACEPA), la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'empresa GFK.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

L'Ajuntament de Paterna, a través de la Casa de la Joventut, ha organitzat un calendari d'activitats nadalenques per al mes de desembre amb tallers de decoració, sessions de cinema i una masterclass de cuina.

 

Divendres que ve, 9 de desembre, s'inaugurarà la iniciativa La bústia dels desitjos a les 17.00 hores. El dilluns 12 el tradicional taller de Hamma Beads prendrà el Nadal com a tema central a les 18.00 hores. Per a tancar la setmana, el divendres 16 a les 18.00 hores tindrà lloc l'activitat Crea les teues decoracions per a l'arbre.

 

Les següents cites estan pensades per als més cinèfils i cinèfiles amb la projecció de les pel·lícules El Grinch el dilluns 19 a les 18.00 hores i Només a casa el divendres 30, a la mateixa hora.

 

Finalment, els i les més gurmets podran gaudir de la masterclass Cuina de Nadal que s'impartirà, amb places limitades, el dijous 22 de desembre de 18.00 a 19.30 hores.

 

El regidor de Joventut, Roberto Usina, ha explicat que “les activitats que projectem per a aquest mes de desembre ofereixen la ja habitual varietat de programació d'oci enfocada a la població més jove, però que aquesta vegada gira al voltant d'una temàtica nadalenca”.

 

Les persones interessades a inscriure's en les activitats podran fer-ho presencialment en la pròpia Casa de la Joventut de dilluns a dijous d'11.00 a 14.00 hores i els divendres de 16.30 a 20.30 hores, o bé telefonant al 96 137 01 03.

 

A més, tal com ha recordat el regidor Usina “a la Casa de la Joventut comptem amb un servei informatiu via whatsapp al qual els i les joves poden subscriure's enviant la paraula ALTA al 647 867 445 per a mantindre's al corrent de totes les novetats”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

El Consorcio Camino del Cid ha convocat la XI edició del Premio Álvar Fáñez, un guardó que té com a objectiu premiar un projecte significatiu que, previst per a realitzar-se en 2023, tinga per finalitat la difusió, dinamització o conservació del Camino del Cid, del llegat cidiano o bé la commemoració del pas i presència del Cid a través de diferents activitats localitzades en almenys una població inclosa en este itinerari turístic-cultural.

 

Així, el Consorcio fa referència a projectes relacionats amb la recuperació i conservació dels camins o senyalització d'estos, edicions de publicacions de singular interés, festes de contingut cidiano, representacions populars, marxes, trobades, xarrades i conferències, entre altres iniciatives.

 

En el Premio Álvar Fáñez podran participar totes aquelles associacions sense ànim de lucre situades en alguna de les huit províncies que formen part del Camino del Cid, entre les quals está la de València; a més de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló i Alacant.

 

Fins ara, més de mig centenar d'associacions han participat en este certamen que ha valorat un total de 89 projectes. El Premio Álvar Fáñez té una dotació econòmica de 2.000 euros.

 

Les associacions interessades a participar poden enviar el seu projecte fins al 15 de març de 2023 bé en format pdf a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé en paper, remetent la proposta a la seu del Consorcio Camino del Cid, situada en la C/ Madrid, 24, 09002, Burgos.

 

L’Ajuntament d’Alfafar organitza, un any més, una sèrie d'activitats nadalenques dirigides a tots els públics. Així, les regidories de Cultura, Joventut i Igualtat han treballat conjuntament per a dissenyar i organitzar una programació variada que començarà el 9 de desembre i finalitzarà el 5 de gener. La ciutadania d'Alfafar rebrà a les seues cases els pròxims dies l'agenda en format físic, que ja pot consultar-se a través de les xarxes socials.

 

Les activitats començaran amb l'encesa de llums del municipi i l'obertura de l'exposició de Playmobil en el Centre Cultural l’Alqueria el divendres 9 de desembre, i el dissabte se celebrarà un festival de nadales a càrrec de l'Associació Andalusa d'Alfafar.

 

La setmana del 12 al 18 de desembre es podrà gaudir de recitals literaris, audicions musicals i concerts, així com tallers infantils, el lliurament de premis dels pesebres de les falles o la Fireta de Nadal.

 

Del 19 al 25 se celebraran diverses activitats i actuacions dirigides a la tercera edat, així com jocs infantils o sessió de jocs de taules per a totes les edats.

 

Des del dilluns 26 de desembre, el públic infantil podrà gaudir de diferents espectacles com a contacontes, teatre, música o nadales. El públic juvenil, per part seua, podrà celebrar les Campanades 2023 amb una festa el divendres 30 de desembre, i ja tots els veïns i veïnes podran celebrar el cap d'any amb l'orquestra Platí la nit del 31 de desembre després de les campanades.

 

En la setmana del dilluns 2 de gener, els patges reals visitaran Alfafar per a recollir les cartes dirigides a Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, i el dijous 5 se celebrarà la tradicional Cavalcada pels carrers del municipi. A més, durant la setmana es realitzaran espectacles infantils i, el diumenge 8 de gener, el Centre Municipal de Majors acollirà el concert d'Any nou.

 

Durant el període festiu, la regidoria d'Igualtat ofereix a les famílies els Espais Concilia de Nadal i Reis, un servei per a afavorir la conciliació familiar. A més, una vegada finalitzen les festes de Nadal, Alfafar es prepara per a celebrar la Fira Medieval de Sant Sebastià, del 27 al 29 de gener.

 

Amb aquesta programació, l’Ajuntament vol recuperar la celebració d'unes festes de Nadal donant el protagonisme a la ciutadania d'Alfafar i, especialment, als més xicotets i xicotetes del municipi.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Després de la campanya ‘Cuidem Massamagrell’ llançada la setmana passada, l'Ajuntament de Massamagrell ha preparat una altra campanya dirigida a la ciutadania. En aquesta ocasió, el públic objectiu són les persones que circulen amb bicicletes i patinets elèctrics.

 

Sota el lema ‘Amb la teua vida, no patines’ la iniciativa cerca conscienciar-los sobre l'ús del casc, i altres aspectes diferents com per on s'ha de circular, les velocitats permeses, i els comportaments sancionables.

 

“Moltes persones que van amb bici o patinet elèctric no circulen correctament, i això pot ser perquè desconeguen les normes. Així que, amb aquesta campanya, pretenem informar la població d'aquells aspectes principals i essencials per a circular adequadament”, explica l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez.

 

“A finals de l'any passat, la Policia Local de Massamagrell ja va col·laborar amb la campanya de la DGT amb l'objectiu de vigilar els patinets que circulaven per les voreres i informar-los que per ací no estava permés circular per la freqüència d'accidents ocasionats a vianants”, afig el regidor de Seguretat Ciutadana, Edmundo Boria.

 

La campanya “Amb la teua vida, no patines” va ser sol·licitada com a proposta en l'elaboració dels pressupostos 2022, i també comptarà amb una acció a peu de carrer per a donar-la a conéixer personalment a la ciutadania, a més de sortejar un casc entre els participants.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

 

Pàgina 1 de 2719