Massanassa inicia un procés participatiu per a conéixer l'opinió dels seus joves

Dimarts, 09 Març 2021 13:11 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 199 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Massanassa ha iniciat l'elaboració del I Pla Jove que es convertirà en la guia de les actuacions municipals en matèria de Joventut. Un total de 313 joves del municipi de 12 a 30 anys han participat en l'Enquesta Jove que la regidoria ha elaborat per a conéixer la realitat juvenil, l’Espai Jove i el conjunt de serveis municipals.

 

Com explica l'alcalde de Massanassa, Paco Comes “la realització el mes d'octubre del I Fòrum Jove de Massanassa va ser en punt de partida, que juntament amb l'enquesta es converteix en el primer pas del diagnòstic juvenil de la nostra localitat, per a saber les inquietuds i necessitats de la nostra població més jove”.

 

En l'I Fòrum Jove de Massanassa els participants van aportar un total de 40 propostes per a les polítiques de joventut, als quals cal sumar les idees aportades pels 313 participants en el sondeig. Una de les primeres dades destacables del tanteig és que 3 de cada 4 joves són membres d'alguna entitat o associació, demostrant l'alt nivell de presència juvenil al moviment associatiu. En el qual respecte a l'ús de serveis i instal·lacions municipals, el Poliesportiu, la Biblioteca, l'Auditori, l’Espai Jove i les zones de Parcs (Skate, Cal·listènia...) són els més utilitzats. En general mostren la seua satisfacció per viure a Massanassa, destacant que és un poble tranquil, molt comunicat i amb molt bones relacions socials.

 

L’Espai Jove organitza en els Centres de secundària, activitats per a Educar en la Igualtat aquest 8M amb una sèrie és Scape Rooms on l'alumnat participant haurà de resoldre un enigma relacionat amb la igualtat, la perspectiva de gènere i la situació actual de les dones. Es preveu la participació de 155 alumnes, A més es farà un virtual per a tota la població el dissabte 13 de març.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

 

Modificat el Dimarts, 09 Març 2021 13:13