Massanassa dona inici a les classes de castellà per a les persones ucraïneses que es troben en el municipi

Dilluns, 09 Mai 2022 09:02 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 90 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa, a través de Serveis Socials d'Atenció Primària, contínua amb la gestió d'ajuda humanitària al poble ucraïnés, secundant i orientant en el procediment d'acolliment de famílies, xiquets, xiquetes i adolescents d'Ucraïna. En la passada sessió informativa que es va realitzar el 14 de març al veïnat de Massanassa per a explicar el procés d'acolliment, es van oferir persones voluntàries per a ajudar en la labor de facilitar a les persones ucraïneses la convivència en el municipi.


Recentment, s'han iniciat les classes de castellà a la població ucraïnesa que ja viu a Massanassa. Un total de 16 persones, adultes i menors, a les quals se'ls disposa un horari de dimarts i dijous de 17:00 a 18:30 hores fins a juny d'enguany, amb l'expectativa de donar continuïtat a les classes al setembre, segons les necessitats i el context de cada família.


Estes famílies han passat primer pels Serveis Socials d'Atenció Primària de l'ajuntament, on se'ls ha orientat a realitzar tots els tràmits de protecció internacional i escolarització de menors. Convé destacar que les classes de castellà les imparteix una dona voluntària, mestra de professió, que es va oferir des d'un primer moment durant la reunió informativa que es va fer en la localitat.


A més, des de l'Ajuntament de Massanassa s'han tramitat ajudes econòmiques a les famílies d'Ucraïna que l'han sol·licitat per a cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, higiene i neteja de la llar. “La nostra intenció és ajudar-los en tot el que puguem en estos durs moments pels quals estan passant”, expressa l'alcalde de Massanassa, Paco Comes.


També, s'ha posat a la disposició de les famílies ucraïneses tota l'oferta d'oci i esportiva del municipi, amb especial recalcament en els xiquets, xiquetes i adolescents que han volgut apuntar-se a activitats com a bàsquet, pàdel, patinatge, judo, tennis, ioga, gimnàstica rítmica, futbol o futbol sala.


Segons dades actuals, a Massanassa hi ha cinc famílies ucraïneses que han acollit als seus familiars del país ucraïnés, tres famílies de Massanassa han acollit a persones ucraïneses, dues famílies s'han oferit a cedir espais en els seus domicilis per a acollir a persones ucraïneses, quatre persones s'han presentat voluntàries per a traducció, una persona per a fer classes de castellà i una persona s'ha oferit per a donar servei de menjar i sopar gratuïts.


Hui dilluns 9 de maig, Massanassa iniciarà de nou amb la campanya de recollida de material humanitari en els dos punts municipals de la C/Major i la Biblioteca Pública Municipal en horari de matí i vesprada.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dilluns, 09 Mai 2022 09:04