Massanassa llança una campanya per a previndre la violència sexual durant les Festes de Sant Joan

Dilluns, 13 Juny 2022 15:02 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 45 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa ja ha donat inici a les seues Festes Majors, les Festes de Sant Joan en honor al Santíssim Crist de la Vida, que tindran lloc fins al 24 de juny, dia de Sant Joan.

 

La localitat fa quatre dies que està repleta d'activitats i actes, on s'ha tornat a viure el simple gest d'agafar una cadira, asseure's en la plaça “a la fresca”, sopar de sobaquillo i gaudir amb familiars i amistats mentre actuen orquestres i espectacles.

 

Enguany, des de la Unitat d'Igualtat de Serveis Socials d'Atenció Primària de l'Ajuntament de Massanassa, s'ha llançat la campanya: “Per unes festes lliures de violència sexual. NO és NO”, amb l'objectiu de visibilitzar la necessitat de realitzar accions per a previndre la violència sexual, contemplada com una mena de violència de gènere i que genera el manteniment de la desigualtat entre dones i homes.

 

Durant la inauguració de les carpes festives, es va realitzar un lliurament de fullets informatius que expliquen com identificar la violència sexual, què fer davant una agressió sexual i on poden acudir les dones. A més, s'ha fet un repartiment de gots reutilitzables amb motiu d'aquesta iniciativa perquè totes les associacions presents en la Plaça de les Escoles Velles puguen donar visibilitat a aquesta problemàtica durant les Festes de Sant Joan.

 

La campanya s'emmarca i ha comptat amb la col·laboració de la xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere de la Diputació de València.

 

Proclamació de les Falleres Majors de Massanassa de 2023
També, amb motiu de l'inici de les Festes, el municipi va aprofitar l'ocasió per a acomiadar a les falleres majors de 2022 i proclamar a les falleres majors de 2023 el primer dia al costat de la inauguració de les carpes festives. Des de l'administració local, es va donar l'enhorabona a Brenda Martínez i a Rocío Candel en aquesta nova etapa i es va agrair la labor de Mª José Ferrer i Nadia Navarro per haver fet possible que els veïns i veïnes de Massanassa i les seues quatre falles, reprengueren la il·lusió de tornar a viure aquesta festivitat valenciana amb alegria, amb ganes d'eixir als carrers i gaudir de la traca, la música i l'olor de pólvora.

 

Actes destacats
Com a actes destacats, Massanassa ahir va tornar a celebrar el seu tradicional Festival de Paelles, que ha reunit a més de 1400 persones en el Poliesportiu Municipal. L'Ajuntament de Massanassa oferia tot l'“arranjament” per a la paella (carn, oli, arròs, verdura, sal, llenya…) i per a realitzar la inscripció es demanava un euro de donatiu a benefici de la campanya “Massanassa Solidària”. Sense cap dubte, una autèntica cita on els més xicotets, joves i majors van poder gaudir d'una jornada que va estar amenitzada per un Festival Holi, “l'Índia És Vist de Colors”, amb exhibició de balls de Bollywood de l'Associació de Danses Ètiques Peus Nus, i posterior espectacle musical familiar “Ogre el musical”, un tribut a Shrek que va ensenyar als més xicotets que l'amistat és fonamental i que no s'ha de jutjar a ningú per la seua aparença.

 

A més, també ha tingut lloc la VII Trobada de Ceràmica de Massanassa amb diversos tallers per a tots els públics i una excursió pedagògica amb bici fins al Motor del Barraquer de la Marjal de Massanassa i posterior passeig amb barca pel Parc Natural de l’Albufera.

 

També, la “falsa” entrada de Moros i Cristians de les quatre “filaes” de la localitat, que va servir per a animar a tot el veïnat per a dir ben alt que ja han començat les festes i els moros i cristians després d'aquests últims anys de pandèmia per la Covid-19. Tot això, amb els ritmes de la Xaranga l’Atropellament. Un preparatiu perfecte per a la gran entrada mora i cristiana del dissabte 18 de juny a les 20.00 hores i que reunirà altres “filaes” convidades i tot un gran espectacle acompanyat de ballets i molta música.

 

La música no ha pogut faltar en aquests quatre dies, on l'escenari principal situat en la Plaça de les Escoles Velles ha acollit l'espectacle musical “The Talent”, l'Orquestra Montecarlo i una discomòbil.

 

Hui, Massanassa continuarà les seues festes amb la inauguració de l'exposició “Tradicions de Massanassa”, parc infantil, orxata i fartones per a tota la població i, a la nit, la volta del cinema d'estiu en la plaça de l'ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

 

Modificat el Dilluns, 13 Juny 2022 15:04