Les Filles de la Caritat de Massanassa reben un gran homenatge en un acte oficial amb motiu del seu comiat

Dilluns, 12 Setembre 2022 12:37 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 44 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa ha realitzat un acte oficial de reconeixement i homenatge a la Comunitat de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paul de Massanassa per la seua gran faena duta a terme en el municipi des de 1926 fins a 2022, amb motiu de la seua marxa.

 

Va ser en l'últim ple municipal del passat 28 de juliol de 2022, quan es va aprovar per tots els grups polítics atorgar aquest reconeixement a les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paul pels quasi 100 anys de dedicació absoluta al poble de Massanassa.

 

Per qüestions d'organització interna de la Congregació, la Comunitat de les Filles de la Caritat deixa Massanassa per a assumir noves tasques, però el Col·legi San José, Sant Andrés i Sant Benito continuarà amb la mateixa oferta educativa.

 

Així, dissabte passat 10 de setembre, l'entitat local va entregar una placa commemorativa, incorporada en l'entrada principal exterior del col·legi, el text del qual subscriu: “L'Ajuntament de Massanassa agraeix a la Comunitat de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paul el seu treball pedagògic i la dedicació social al poble de Massanassa en el Col·legi San José, Sant Andrés i Sant Benito des de 1926 fins al 31 d'agost de 2022”.

 

“Estareu en el nostre cor i en el de milers de persones que han passat per aquest col·legi”, va manifestar l'alcalde de Massanassa, Paco Comes, en la seua intervenció. “El comiat és trist, però és import dir que el col·legi continua i espere que ho faça per moltíssims anys més i, per a això, des de l'ajuntament es continuarà oferint l'ajuda perquè això es complisca”, va afegir.

 

Seguidament, l'alcalde va ser l'encarregat de donar un obsequi en forma de plat de ceràmica a les quatre integrants de l'actual comunitat: Sor Adela, Sor Asunción, Sor Carmen i Sor Rosario.

 

L'acte, també va comptar amb la presència de la visitadora de les Filles de la Caritat de la província Espanya Aquest, Sor Juana Mª Belzunegui, conselleres, i desenes de veïns i veïnes de la localitat, comunitat educativa i corporació municipal que, seguidament d'aquest homenatge, van acudir a celebrar una eucaristia d'acció de gràcies en la Parròquia de Sant Pere.

 

Comunitat de les Filles de la Caritat de Massanassa
La Comunitat de les Filles de la Caritat va arribar a Massanassa en 1926 convidades per a fer-se càrrec d'un col·legi d'ensenyament primari construït per un matrimoni format per Don Andrés María Pastor i Donya Josefa Cantos. Per aquest motiu, el col·legi es diu Col·legi San José, Sant Andrés i Sant Benito, sant al qual li tenien especial devoció.

 

Des d'aquest any, han portat cap avant la seua labor educativa, com a obra principal, sense deixar de costat les tasques assistencials en favor de les persones més necessitades. Tot això, ampliat l'oferta educativa en la localitat als nivells d'infantil i secundària, modernitzant-se i enfrontant-se a nous reptes, en unes instal·lacions per les quals han passat milers de massanasseros/es.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dimarts, 20 Setembre 2022 10:31