Massanassa celebra les XXVII Festes del 9 d'octubre

Divendres, 30 Setembre 2022 14:49 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 169 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa, a través de la Regidoria de Cultura, organitza diversos actes festius i culturals per a tota la població durant la setmana de la festivitat del 9 d'octubre.


Enguany, el municipi es troba en les seues XXVII Festes del 9 d'octubre i, per a això, ha preparat tota una programació d'activitats, on destaca el tradicional Festival de Paelles per a commemorar el dia de tots els valencians i valencianes.


El programa festiu inicia el dilluns 3 d'octubre amb un taller de mocadors tradicionals a les 19h en l'Edifici Multiusos Municipal. Li segueix el dimarts 4, la presentació de l'exposició de fotografies antigues a les 19:30h a la Sala d'Exposicions Gabriel Cualladó de l'Auditori Municipal. Sense cap dubte, un acte que en pocs anys ha pres molta rellevància perquè es posa en valor la participació dels veïns i veïnes en aportar els seus records en imatges per a plasmar-los en esta mostra que representa la història de Massanassa i a la seua gent.


Seguint amb la cultura i la tradició, el dimecres 5 a les 18h en la cuina de l'Edifici Multiusos Municipal, tindrà lloc un taller de dolços tradicionals del 9 d’octubre. Una activitat molt entretinguda i divertida per a aquelles persones a les quals els agrade posar “les mans en la massa”. Simultàniament, hi haurà un contacontes “Rodar i Rodar” a la Biblioteca Pública Municipal per al públic infantil.


El dijous dia 6, els escolars dels centres escolars de primària disfrutaran amb l'obra de teatre “Horta”, una producció de l'Horta Teatre, a l'aire lliure en la Plaça de l'Alqueria de Sòria. El divendres dia 7, la Sala d'Exposicions Gabriel Cualladó de l'Auditori Municipal acollirà a les 20h la conferència i projecció del documental “La fotografia i Sorolla”, a càrrec de Pepe Lacreu, veí de Massanassa.


El cap de setmana, entra amb un dels actes destacats que tindrà lloc el dissabte 8. Es tracta del Concert de la Banda del Centre Instructiu i Musical de Massanassa (CIMM) a les 19h a l'Auditori Municipal “Salvador Seguí”.


Per a finalitzar la setmana d'esdeveniments, el dia 9 d'octubre iniciarà amb una gran “despertà” a les 8h pels carrers del municipi, a càrrec de la Colla Despertades de Massanassa. Li seguirà a les 11h un passacarrer a ritmes de la dolçaina i el tabal per A Quatre Quaranta. De la mateixa manera, el fermall final d'estes XXVII festes serà l'esperat Festival de Paelles, un esdeveniment multitudinari que se celebra en el Poliesportiu Municipal i que, al mateix temps, compta amb la instal·lació de parc infantil i jocs. També, a les 10h hi haurà una tómbola solidària organitzada per l'Associació Natania, d'ajuda a les persones sense llar.


L'Ajuntament de Massanassa, ofereix tot “l’arreglo” per a la paella (arròs, carn, oli, verdura, llenya…). El període d'inscripció és fins al 4 d'octubre a la Biblioteca Pública Municipal, aportant 1 euro com a benefici per a la campanya municipal “Massanassa Solidària”.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Divendres, 30 Setembre 2022 14:49