Massanassa inicia el programa ‘Massanassa Saludable’

Dilluns, 24 Octubre 2022 12:26 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 144 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa ha donat inici a la seua nova iniciativa “Massanassa Saludable”. Després de l'adhesió del Municipi a “Xarxa Salut”, es posa en marxa este programa per a promoure hàbits de vida saludables, amb la finalitat de reduir o evitar l'impacte sobre la salut de malalties cròniques com la diabetis, la hipertensió, el colesterol o el sobrepés.


“Massanassa Saludable” consisteix en la realització de les següents activitats: rutes a peu en grup 2 dies a la setmana, en horari de dimarts i dijous de 10 a 11:30h, un taller mensual sobre hàbits de vida saludables amb una nutricionista i una xarrada mensual informativa sobre salut i patologies. L'ajuntament ha instal·lat una placa com a punt de trobada en la Plaça de les Escoles Velles perquè les persones que desitgen participar en les rutes caminant, acudisquen al lloc i partisquen en grup.


El present programa va dirigit a persones a partir de 50 anys amb patologies cròniques com a diabetis, hipertensió, colesterol, obesitat o sobrepés, i que no pateixen cap lesió que els impedisca realitzar rutes caminant. L'objectiu que persegueix la institució local és fomentar una vida amb hàbits saludables, per a millorar la salut i fer esport en companyia.


“Pretenem fomentar l'activitat física i la salut amb estes activitats, apostant per un envelliment actiu, però també per la socialització entre les persones perquè vegen que caminar i fer exercici es fa més amé i divertit amb altres veïns i veïnes del poble”, expressa l'alcalde de Massanassa, Paco Comes.


Les rutes a peu es realitzaran per diferents ubicacions del municipi, tenint en compte el nivell d'intensitat a seguir de cada persona, dirigides per una monitora esportiva especialitzada. A més, les sessions informatives comptaran amb diverses dinàmiques per a facilitar l'aprenentatge. Hui, dilluns 24 d'octubre, s'ha realitzat la primera xarrada sobre estils de vida saludables, tractant una guia sobre l'osteoporosi. Els veïns i veïnes participants, s'han informat sobre este tipus de malaltia i, a més, s'ho han passat bé posant en pràctica exercicis físics per a recalcar la idea que tots els dies hem de mantindre'ns actius.

 

Informa Nou Horta. Massanassa