Massapor ha tornat a Massanassa amb múltiples activitats de tradició valenciana per a celebrar la festivitat de Tots Sants

Dijous, 03 Novembre 2022 14:40 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 87 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Massanassa ha viscut tota una programació d'activitats per a celebrar la festivitat de Tots Sants amb Massapor, la celebració dels quals s'ha realitzat per segon any consecutiu en la localitat i on destaca la tradició i cultura valenciana.

 

A més del programa cultural de Massapor, des de l'Àrea de Joventut de l'ajuntament, es va organitzar el Massapor Jove amb tallers, jocs i esdeveniments per a garantir el gaudi dels joves del municipi, finalitzant així el Mes Jove que ha tingut lloc a Massanassa amb múltiples activitats com, per exemple, un viatge a PortAventura World, la Gaming Experience o les nits d'oci en l'Espai Jove amb "L'Espai de Nit".

 

"Volem que la nostra cultura i tradicions no es perden en el temps i, per això, per segon any consecutiu hem posat en marxa aquesta programació que inculca i mostra la festivitat de Tots Sants des de la visió més valenciana amb els dolços tradicionals, els monstres valencians com 'el Butoni' o 'l'Home del Sac', tallers com el de 'fanals amb melons' i diverses activitats d'oci i entreteniment dirigides a tota la població", expressa l'alcalde de Massanassa, Paco Comes.

 

El programa festiu va iniciar el passat 14 d'octubre amb un taller de disfresses de monstres valencians. Van ser més tallers els que, massanassers i massanasseres han gaudit com el de fer els melons (o carabasses) amb diverses cares terrorífiques amb llanternes, un taller de maquillatge de terror i un taller de dolços tradicionals de Tots Sants en col·laboració amb el Forn i Pastisseria J. Vicente Pastor de Massanassa. Així mateix, sessions de cinema gratuïtes a l'Auditori Municipal amb aportació d'un donatiu d'1 euro a benefici de la campanya "Massanassa Solidària", i espectacles de teatre amb "Pinotxo: un musical d'aventures" per a públic infantil i famílies, i "On fiquem el mort?" una comèdia dirigida a públic adult.

 

Els més xicotets també han tingut un contacontes sobre històries divertides de bruixes, fantasmes i altres criatures de terror a la Biblioteca Pública Municipal; i, els més joves, dins de Massapor Jove han pogut divertir-se en un autèntic "tardeo jove" amb discomòbil, una cercavila de disfresses amb xaranga i obsequis als millors vestuaris, i un sopar popular jove.

 

Tampoc han faltat les grans cites amb èxit de persones assistents: el joc de rol en viu "Caçadors de dimonis" per tot el municipi, el passatge de terror en l'Espai Jove i la cercavila de monstres valencians on personatges com "el Butoni", "l'Home del Sac", "la Bubota", "els Donyets" i "la Bruixa" van habitar alguns dels carrers de Massanassa per a ser descoberts per la població i explicar així la seua història i llegenda. Aquest últim esdeveniment, que es va realitzar la nit del 31 d'octubre, va finalitzar amb un repartiment de dolços tradicionals de Tot Sants, fets per dos comerços locals del municipi: el Forn i Pastisseria J. Vicente Pastor i el Forn i Cafeteria Belén Raimundo.

 

Gran carrasca centenària en Tots Sants

L'Ajuntament de Massanassa ha volgut mostrar el seu record a tots els veïns i veïnes que van morir durant la pandèmia de la COVID-19 amb diversos rams de flors col·locats en la gran carrasca plantada en la plaça de l'ajuntament en el seu homenatge el mes d'abril passat de 2022.

 

Durant aquests dies de Tots Sants, el cementeri municipal va oferir un horari especial del 26 d'octubre a l'1 de novembre, tots dos inclosos, en horari de 8 a 18 hores ininterrompudament. Al seu torn, es va habilitar un bus gratuït per als dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre amb un recorregut circular i constant en diverses parades assenyalades del municipi.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dijous, 03 Novembre 2022 14:41