Massanassa crea un club de joves per a promoure activitats en la naturalesa i la cura del medi ambient

Dijous, 10 Novembre 2022 15:08 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 455 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa ha posat en marxa el “Club Planeta Massanassa”, una iniciativa de caràcter mediambiental que pretén ensenyar, sensibilitzar i conscienciar a la joventut sobre la importància que té el medi ambient per a la seua qualitat de vida present i futura, especialment referent a l'entorn local.

 

El present club forma part i segueix la línia que porta treballant l'ajuntament des de 2019 amb el programa d'oci i educació ambiental “Planeta Massanassa”, amb especial atenció en els centres escolars, que busca valorar gran part del patrimoni natural que posseeix la localitat, la Marjal de Massanassa. Tot això, ho fa a través de diverses activitats com són: tallers de biodiversitat, neteja i classificació de residus, rutes per la Marjal i passejos amb barca per l’Albufera per a conéixer la flora i la fauna, o tallers de consum responsable. De fet, l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), va seleccionar “Planeta Massanassa” com a exemple de bona pràctica lúdica en intervenció amb joves en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en 2020.

 

Des de les regidories de Joventut i Igualtat de l'ajuntament, es convida a tota la població d'11 a 16 anys del municipi a participar en aquest projecte on es realitzaran múltiples activitats en la naturalesa, excursions, tallers i jocs de caràcter gratuït tots els dissabtes de 10.00 a 13.00 hores.


El “Club Planeta Massanassa” busca ser un espai que cobrisca les inquietuds de tots i totes les participants. Pretén constituir un espai de participació divertit, formatiu i que ajude a descobrir alternatives per a l'oci en un punt de trobada per a l'amistat, la cultura, la salut, la creativitat, la igualtat… on se seguisquen els principis de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

“Seguim apostant per l'educació ambiental per als joves del nostre municipi. Al costat de Planeta Massanassa, ara creem el Club Planeta Massanassa perquè la joventut participant siga la protagonista en tot moment i aprenga a valorar i a transmetre a les seues amistats i familiars el valor tan fonamental com és el de cuidar el nostre entorn”, afirma Paco Comes, alcalde de Massanassa.

 

La seua planificació serà mitjançant el desenvolupament de projectes, amb l'orientació i els recursos tècnics necessaris. A més, cal destacar que està prevista una convivència de grup per a un cap de setmana de desembre en un Centre Ambiental, on es realitzaran rutes pel bosc mediterrani, activitats d'orientació, reforestació, jocs i un taller d'astronomia, amb la col·laboració d'Astre Torrent.

 

Aquesta iniciativa, també entra dins del programa “Concilia Massanassa” per a facilitar la conciliació social, familiar i laboral, on l'administració local ofereix a les famílies amb fills i filles de 3 a 16 anys activitats lúdiques, coeducatives i gratuïtes en els centres escolars del municipi i en l'Espai Jove per als més joves. Per a més informació, la ciutadania pot contactar amb el telèfon de Serveis Socials, 96 125 07 87, o escrivint un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dijous, 10 Novembre 2022 15:10