Massanassa commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Dimarts, 22 Novembre 2022 10:46 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa ha organitzat les jornades ‘Per una vida lliure de violència de gènere’ per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Un programa que, a més, compta amb la implicació de diverses àrees de l'ajuntament com són Serveis Socials, Educació, Joventut, Esports i Cultura i que agrupa activitats dirigides a tota la població i comunitat educativa.

 

La presentació de les jornades d'enguany tindrà lloc el dimarts 22 de novembre, a les 19.00 hores a l'Auditori Municipal, amb posterior cinefòrum de la pel·lícula “Refugiat” a càrrec de l'associació Dones Progressistes de Massanassa.

 

El 21 i 23 de novembre, a les 15.30 hores en el Poliesportiu Municipal, es realitzarà una classe de portes obertes de Dance Fitness on es repartirà material de sensibilització sobre la violència de gènere.

 

El dia 24 de novembre, a les 19.00 hores a l'Auditori Municipal, el testimoniatge de Sara García, jove supervivent de violència masclista, serà un dels actes protagonistes d'aquestes jornades. El passat 8 de novembre, joves de tercer i quart d'Educació Secundari de l'IES Massanassa i del Col·legi San José i Sant Andrés, van poder escoltar el relat d'aquesta jove valenciana, conéixer les principals claus per a identificar quan hi ha abús en la relació i quan una relació és sana.

 

El 25 de novembre, hi haurà un punt de trobada en l'estació de tren de Massanassa a les 17.00 hores per a acudir a la manifestació contra la violència de gènere de València. A més, la III Marxa de Pobles contra la Violència de Gènere serà el diumenge 27 de novembre amb punt de trobada en la plaça Escoles Velles de Massanassa a les 10.00 hores, on es repartiran les samarretes de la marxa de les persones participants. A les 11.00 hores, s'uniran les diverses poblacions en la localitat d'Alfafar per a realitzar l'acte commemoratiu.

 

El dissabte 26 de novembre, a les 13.00 hores en la plaça Escoles Velles, hi haurà un minut de silenci organitzat per l'associació Dones Progressistes de Massanassa en memòria de les dones assassinades per violència masclista. A les 19.00 hores, l'Auditori Municipal acollirà la representació teatral “Desdémona”, basada en l'obra d'Otelo (W. Shakespeare) comptada des de la versió de la seua dona.

 

La programació ‘Per una vida lliure de violència de gènere’, també compta amb formacions dirigides a famílies i a professorat. Els dies 16 i 30 de novembre, els pares i mares pots formar-se amb l'activitat participativa, gratuïta i en línia ‘Prevenim la violència de gènere des de casa’. Aquesta mateixa formació, amb visió des de les aules, la rebrà el professorat dels centres educatius de Massanassa fins al 2 de desembre amb l'objectiu de previndre la violència de gènere en la infància i l'adolescència. Cal ressaltar també el taller “Ni Romeos ni Julietas”, immers dins del programa Concilia Massanassa de l'ajuntament, dirigit a joves d'11 a 16 anys i basat en la intel·ligència emocional i les relacions sanes.

 

A més, la localitat va col·laborar amb la Mancomunitat de l'Horta Sud en un acte celebrat el passat 25 d'octubre a l'Auditori “Salvador Seguí” de Massanassa amb motiu del 25N i que va comptar amb la presència d'Isa Duc, més coneguda com La Psico Woman, per a parlar sobre la generació Z, xarxes socials i violència masclista. L'assistència va ser tot un èxit per les més de 200 persones, joves i majors, que van acudir a aquesta cita a Massanassa.

 

Amb tot, l'Ajuntament de Massanassa mostra un any més que cal “donar la cara contra la violència de gènere” (lema del programa de 2021), però que també cal tindre “una vida lliure de violència de gènere”, una línia per la qual continuarà treballant l'administració local.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dimarts, 22 Novembre 2022 10:48