L'Ajuntament de Massanassa presenta la seua Agenda Urbana amb diverses activitats vinculades als ODS

Dilluns, 24 abril 2023 12:39 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 81 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa ha presentat la seua Agenda Urbana hui divendres amb tallers i activitats vinculades a les cinc dimensions de treball en els quals se centra el document, presentat especial atenció als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La jornada ha donat inici amb una representació teatral a peu de carrer, “Anorak”, dirigida a la població infantil. Una obra dinàmica i participativa amb la qual els xiquets i xiquetes han ajudat a la tribu Inuit amb la seua màquina de gel a lluitar contra el canvi climàtic. Els més xicotets, han acompanyat en tot el recorregut a la Gran Mamut i al os polar al fet que aconseguiren este objectiu refredant els carrers per a frenar el mal ocasionat.

L'itinerari teatral ha iniciat en el CEP Lluís Vives i ha finalitzat en la Plaça del País Valencià de la localitat on, seguidament, s'han iniciat tallers infantils per a continuar amb la idea i treball que han realitzat els xiquets i xiquetes en el teatre, i fomentar la importància dels ODS aprenent d'una manera pedagògica i divertida.

Una activitat relacionada amb l'Agenda Urbana Local on, les famílies i la població general, també han pogut conéixer les seues àrees, accions i resultats principals. Accions que han sigut resultat de la participació ciutadana a través d'enquestes realitzades al veïnat.

Agenda Urbana de Massanassa

L'Agenda Urbana de Massanassa, va ser aprovada per unanimitat en el ple celebrat el dijous 23 de febrer de 2023. Consisteix en un document estratègic, sense caràcter normatiu, que s'alinea amb l'Agenda Urbana de les Nacions Unides, l'Agenda Urbana Espanyola i, en el cas específic de Massanassa, amb els ODS. A més, garanteix el posicionament de la localitat per a optar i gestionar convocatòries europees amb les quals es duran a terme noves transformacions urbanes.

La present agenda suposa la conscienciació dels diferents ODS en les activitats i projectes que realitza i realitzarà l'Ajuntament de Massanassa. S'engloba en cinc grans àrees on s'especifiquen les accions a seguir en els pròxims anys per a abordar els principals reptes de la localitat, millorant la qualitat de vida del veïnat i assegurant un desenvolupament sostenible per al futur. Estes són: la dimensió espacial, econòmica, social, ambiental i de governança.

La dimensió espacial fa referència a qüestions com afavorir la ciutat de proximitat, potenciar opcions de transport sostenible, entre altres. La dimensió econòmica, contempla accions encaminades a reduir el risc de pobresa i exclusió social, buscar la generació d'ocupació i diversificació de l'activitat econòmica o fomentar el turisme sostenible i de qualitat. Quant a la dimensió social, buscar la igualtat d'oportunitats i aconseguir un marc normatiu actualitzat. La dimensió ambiental pretén conservar i millorar el patrimoni natural i cultural, protegint el paisatge, reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle o, per exemple, fomentar el reciclatge. Finalment, la dimensió de la governança, presenta accions com avançar cap al desenvolupament de les ciutats intel·ligents (smart cities), assegurar la participació ciutadana i la transparència, fomentar l'administració electrònica reduint la bretxa digital, entre altres.

L'Agenda Urbana de Massanassa té un element diferenciador en haver-se alineat als ODS, fet que fomenta la cultura i sensibilització de l'Agenda 2030 a la població. Una aposta per l'administració local amb la xarxa d'entitats locals per a l'Agenda 2030 i que la situa més a prop per a optar a finançament de subvencions europees dels projectes presentats.

Modificat el Dilluns, 24 abril 2023 12:39