Els moros i cristians tornen a Massanassa amb la celebració del mig any i el canvi de capitania

Dimarts, 25 abril 2023 12:45 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 91 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La localitat viu un cap de setmana de festa i tradició amb la desfilada de moros i cristians i diverses activitats dirigides a tota la població.


Massanassa ha tornat a viure este passat cap de setmana la celebració del mig any de moros i cristians i el canvi de Capitania, inundant els carrers de música i disfrute fent partícip a tota la població.
La programació del mig any va iniciar amb la desfilada de moros i cristians el dissabte 22 d'abril, al costat de les seues dos comparses mores, Filà Ibn Al-Abbar i Filà Manzil Nasr, i les seues dos cristianes, Filà Les Forquetes i Filà Cristiana El Cid. Un acte que va estar acompanyat amb les melodies de la Banda de Música del Centre Instructiu i Musical de Massanassa.
La desfilada va finalitzar en la Plaça de les Escoles Velles per a fer el canvi de Capitania del capità moro de la Filà Ibn Al-Abbar, Eugeni Sanchis, al capità cristià de la Filà Les Forquetes, José Comes, i a la seua abanderada, Eva. L'alcalde de Massanassa, Paco Comes, en nom de la corporació municipal, va felicitar a Eugeni per la seua labor realitzada durant la seua capitania (2020-2022) i va donar l'enhorabona al nou capità, desitjant-li una capitania que “de segur farà disfrutar a tot el veïnat”. Unes paraules a les quals també es va unir Eugeni i el president de la intercomparsa, Rafa Català, on a més va aprofitar per a convidar a tota la població a les activitats programades per al cap de setmana, “un cap de setmana ple de festa i alegria”.
“L'Ajuntament de Massanassa vol ser un més perquè esta festa, que és tradició, continue. Els pobles sense festes ni tradicions, no són pobles. Done les gràcies a totes aquelles persones que ho feu possible, i als i les músiques que ens acompanyen en cada acte i activitats”, va expressar l'alcalde.
Esta jornada festiva va finalitzar a la nit amb una discomòbil en la Plaça de les Escoles Velles per a tota la població, donant per conclòs un dia intens de celebració que va servir de benvinguda a un nou cicle i de compte enrere per a viure les festes de Massanassa i la seua Gran Entrada de Moros i Cristians. Un dels esdeveniments assenyalats del calendari i més multitudinaris de la localitat.
El diumenge 23 d'abril, la celebració del mig any de moros i cristians va seguir amb la primera gimcana fotogràfica amb mòbil pel carrer. Una activitat organitzada per la intercomparsa on, per equips de mínim dos persones, els i les participants concursaven per realitzar les millors fotografies a quatre localitzacions del poble: la plaça de l'ajuntament, la Plaça del País Valencià, el poliesportiu municipal i el Colegio San José y San Andrés. Els tres premis van ser atorgats per l'Ajuntament de Massanassa i estos van ser: una càmera esportiva Go, auriculars sense fils i un Echo Dot.

Modificat el Dimarts, 25 abril 2023 12:46