Mislata aprovarà un pressupost que s'acosta als 30 milions

Dijous, 21 Desembre 2017 15:58 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 1099 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata aprovarà la setmana que ve, en l'últim ple de l'any, el pressupost municipal per a l'exercici 2017, la xifra total del qual ascendeix a 29.825.959,91€. El govern de Carlos Fernández Bielsa ha presentat uns comptes que suposen, segons les seues paraules, "la consolidació del model de gestió que ens ha identificat en els últims anys: una gestió eficaç, el compromís amb els qui més ho necessiten, una potent xarxa de serveis i projectes que ens situen com a referents en l'àmbit cultural i educatiu".

Un any més, la despesa social torna a ser la partida més abundant del pressupost, passant dels 3,5 milions de 2017 a més de quatre en aquest 2018, un increment del 16%. La pujada està motivada, explica la regidora d'Hisenda, Mª Luisa Martínez, "pel reforç d'alguns programes assistencials que portem anys oferint a la ciutadania i per la creació d'una nova ajuda social per a l'any que ve, que anunciarem en els pròxims dies".

Després de la despesa en Benestar Social, les àrees de gestió més significatives en l'àmbit pressupostari són, per aquest ordre, Seguretat Ciutadana, Neteja Viària, Esports, Administració General, Cultura, Urbanisme i Educació. Quant a les variacions percentuals, les que més pugen en el pressupost de 2018 són Serveis Socials, Esports, Comerç i Participació Ciutadana, mentre que baixen les àrees de Tràfic, Cementeri i Administració General.

A escala total, els comptes per al pròxim exercici creixen en una mica més d'un milió d'euros respecte a 2017 (de 28,6 a 29,8 milions d'euros) a causa de l'increment de les transferències d'altres administracions, ja que la recaptació es manté constant. El govern ha tornat a congelar impostos per a no pujar la pressió fiscal als veïns i fins i tot ha anunciat una baixada de les taxes.

La proposta econòmica del govern municipal per a 2018 manté, i fins i tot augmenta lleugerament, la capacitat d'inversió recuperada el passat exercici, després de sis anys consecutius de romanents positius de tresoreria. Enguany l'Ajuntament invertirà més d'un milió i mitjà de recursos propis en projectes on destaquen la rehabilitació dels camps de futbol, el pla de modernització dels contenedors soterrats o la urbanització de l'entorn de la futura residència de persones majors. Per a Mª Luisa Martínez, "estem ja en una etapa d'estabilitat pressupostària, hem passat de 40 a 18 milions de deute i ara toca revertir aquests bons resultats econòmics en polítiques perquè milloren la vida dels nostres veïns i veïnes".


Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 21 Desembre 2017 16:05