Mislata presenta el II Pla Local d'Infància i Adolescència

Dimecres, 21 Novembre 2018 15:28 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 403 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ahir, 20 de novembre, es commemorava el Dia Mundial de la Infància i a Mislata, des de fa uns anys, esta data se celebra amb magnificència. I és que Mislata, des del 2014, és reconeguda per UNICEF com a "Ciutat amiga de la infància", un segell de reconeixement que ha sigut enguany renovat amb menció d'excel·lència. Durant tot el mes de novembre s'han realitzat diverses accions per a posar en valor els drets de la infància i l'adolescència, però els actes centrals de la campanya van tenir lloc ahir en la plaça Major al matí i en el Saló de Plens de l'Ajuntament a la vesprada.

Centenars d'escolars de tots els centres educatius de la ciutat es van donar cita en la plaça des de les deu del matí per a participar en un gran esdeveniment lúdic i esportiu. Els xiquets i xiquetes van ser els protagonistes de la “Carrera No Vull-ing”, una carrera simbòlica i no competitiva amb l'objectiu de conscienciar sobre la violència escolar i aconseguir eradicar-la. Els animadors de l'acte, els “Doctors contra el Bullying”, van proporcionar a tots els col·legis la “vacuna del bon tracte” en forma de globus de colors contra l'assetjament escolar. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora d'Infància, Lola Hortelano, van acudir a la Plaça Major per a participar en l'activitat i felicitar a tots els xiquets i les xiquetes del municipi en el seu moment. 

Ja a la vesprada, el Saló de Plens de l'Ajuntament es va convertir en l'escenari de la presentació del II Pla Local d'Infància i Adolescència per al període 2019 – 2023. El Pla pretén complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a eradicar, entre uns altres, la deterioració ambiental, la vulnerabilitat, la pobresa i la desigualtat, per a així, des de la infància, aportar un granit d'arena per a transformar el món. Un pla que al seu torn permetrà a Mislata avançar en bones pràctiques per a seguir defensant a la infància. 

En l'acte, els i les protagonistes van ser els xiquets i les xiquetes del Consell Municipal d'Infància i Adolescència, que van estar acompanyats per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la regidora d'Infància, Lola Hortelano, la Directora General d'Infància i Adolescència de la GVA, Rosa Molero, i la coordinadora autonòmica d'UNICEF, Marlene Perkins. 

Bielsa va afirmar que la infància “té un paper decisiu per a dissenyar el futur d'esta ciutat”. I va posar de manifest que en estos últims cinc anys “hem multiplicat i visibilitzat l'activitat de la infància en tots els aspectes de la vida pública de la ciutat. Podem dir, que hui els xiquets i les xiquetes sou els protagonistes de Mislata”.

Rosa Molero va posar en valor l'esforç realitzat per l'Ajuntament en matèria d'infància i va destacar les iniciatives de participació infantil promogudes des del consistori. Per la seua banda, Marlene Perkins, va felicitar als xiquets i les  xiquetes i va donar l'enhorabona a l'Ajuntament, de part d'UNICEF, per l'últim reconeixement otorgat.

Amb la presentació d'este II Pla Local de la Infància i Adolescència, l'Ajuntament es compromet a seguir realitzant programes que siguen un altaveu per a poder seguir augmentant la cohesió entre generacions de futurs mislaters i mislateres, en definitiva, programes importants perquè la ciutat de Mislata avance socialment.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimecres, 21 Novembre 2018 15:29