Les Festes Patronals i Populars de Mislata són la celebració de la participació ciutadana

Divendres, 30 Agost 2019 10:48 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 444 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En una ciutat amb un teixit participatiu i associatiu com el de Mislata, on més de 12.000 persones (més d'un quart de la població) pertanyen a una de les més de 160 entitats que hi ha registrades a la ciutat, les seues festes patronals i locals no podrien desmerèixer tal esperit de convivència i participació. 

 

Finalitzant agost i en la primera setmana de setembre, concretament del 24 d'agost al 7 de setembre, Mislata celebra amb magnificència les seues Festes Patronals i Populars, on els actes tradicionals, la passió pels seus símbols, la diversió i l'alegria de la fira de casetes i la música en la places inunden d'ambient festiu cada racó de la localitat. 

 

És durant la primera setmana quan la clavaries tradicionals exalten als carrers els emblemes històrics i se celebren multitud d'actes en honor als patrons de la ciutat: La nostra Senyora dels Àngels i el Santíssim Crist de la Fe. El Festival de Bandes, les processons i l'entrada mora, o la pólvora són parts essencials d'aquesta primera fase en les festes mislateres.

 

I arribem al dimarts 3 de setembre, quan els tambors d'una gran batucada i la llum i els colors d'un espectacular castell de focs artificials donen el tret d'eixida a les Festes Populars. Durant 5 dies, la Plaça Major de Mislata serà l'epicentre on tots els mislaters i mislateres es divertiran amb una programació dissenyada per a ser gaudida per tots i totes.

 

És allí, on les associacions festives i col·lectius veïnals instal·len les seues casetes firals i conviden a participar a tot aquell que vulga acostara a participar d'aquestes importants dates. Una plaça que reuneix milers de persones disposades a compartir amb els amics un sopar a l'aire lliure, ballar en els concerts gratuïts de Pignoise i Maleïda Nerea i les millors orquestres o a vibrar amb les espectaculars mascletàs, que enguany comptarà amb el tret nocturn del prestigiós mestre pirotècnic Ricardo Caballer. La gran novetat d'aquestes festes també té olor a pólvora. Després de dècades, Mislata recupera la traca correguda, 2,5Km d'eixordador so que recorreran el centre històric i les principals places de la localitat. 

 

Mislata ha sigut declarada per UNICEF Ciutat Amiga de la Infància, i per això aquestes festes no podien deixar de pensar en ells, en els més xicotets. Jocs aquàtics i tradicionals, el Dia del Xiquet i altres activitats faran que, tant xicotets com pares i mares, puguen gaudir plenament de les festes.

 

I on de ben segur podrem veure participar a l'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, serà en la quarta edició de la Mislata Color Run **Fest, una carrera festiva on tots els participants acaben plens de color en la gran batalla final de pólvores de colors al ritme de la música dels DJ’s. “Mislata i les seues Festes Populars ja són tot un referent de participació ciutadana en tots els pobles de voltant. Ens sentim molt orgullosos d'haver integrat a tothom en les festes, especialment a la joventut i als xicotets, als col·lectius socials i festius. I volem convidar a tothom al fet que participen d'aquestes festes”, afirma Bielsa.

 

Saluda de l’Alcalde

Des de fa uns anys, les festes de Mislata són un símbol de participació i d’integració de tots els col•lectius al voltant de les nostres festes grans. Al nostre caràcter tradicional, històric i de passió per les músiques, olors i sabors més autòctons, ara se suma el valor de la convivència, del treball conjunt i de la festa compartida per a fer més gran, si cap, el nom de la nostra ciutat. Una Mislata oberta, que enguany torna a convidar-vos a totes i a tots a formar part de les seues Festes Patronals i Populars.

 

L’olor a murta i a pólvora, la música de les nostres bandes, d’orquestres, i els concerts de reconegut prestigi nacional, o la multitud d’activitats dirigides a totes les edats, especialment a les persones més joves, han aconseguit un infal•lible cartell de festes per a convidar la resta de pobles del voltant a fruir de la nostra essència: som un poble treballador i dinàmic que sap dur a terme qualsevol repte que es propose.

 

Les pròximes setmanes, Mislata es tornarà a vestir de gala per a conjuminar els millors elements de la nostra cultura popular. Les places i els carrers protagonitzaran, de nou, el cicle anual de festes. Vull des d’ací donar les gràcies a totes les persones i col·lectius que se sumen a la festa. Gràcies per celebrar les festes amb els valors que transmet esta ciutat; sentiments com l’alegria, l’esforç, la cooperació, la inclusió, la solidaritat i la igualtat es tornen a manifestar en una expressió festiva que reivindica els nostres arrels més profunds, i els dona a conéixer a un públic més gran, fidel i participatiu.

 

 

Programa de festes de Mislata 2019

FESTES PATRONALS

Divendres 30 d’agost

10.30 h: Jocs infantils a la plaça de la Constitució.

22.30 h: XLII Edició del Festival de Bandes, amb cercavila prèvia des del Centre Instructiu Musical (carrer Miguel Hernández) fins la plaça de la Constitució, on es farà el certamen musical amb les bandes convidades.

 

Dissabte 31 d’agost

12.00 h: Avís de festa. Disparada de trons a la plaça de la Constitució.

19.00 h: Paella Monumental per a milers de persones a la plaça de la Constitució.

20.00 h: Actuació del grup “The Wanderers” a la plaça de la Constitució.

23.30 h: Espectacle musical a l’Av. Gregori Gea (enfront del Centre Cultural). 

 

Diumenge 1 de setembre

8.00 h: Despertà del Crist a la plaça de la Constitució.

11.30 h: Cercavila.

14.30h: Mascletà a càrrec de “Pirotècnia Valenciana” a l’Av. del Sud i Av. Gregori Gea.

21.00 h: Processó del Crist pel recorregut habitual i disparada de focs artificials a la plaça de la Constitució.

00.00 h: Nit d’Albaes a la plaça de la Constitució.

 

Dilluns 2 de setembre

7.30 h: Despertà dels Àngels a la plaça de la Constitució.

14.30 h: Mascletà a càrrec de Ricardo Caballer a la plaça Major.

17.00 h: Entrà de la Murta dels clavaris dels Àngels. Des de la plaça de la Constitució, passant pels carrers dels Àngels, dels Pins, José Pomer, Marcos Porta, Pl. Moreria, Bon Pastor, Martín Gadea, Major i acabant a la Pl. Constitució. 

21.30 h: Processó tradicional de la Mare de Déu dels Àngels.

 

FESTES POPULARS

Dimarts 3 de setembre 

19.00 h: Desfilada inaugural de la Fira de Festes Populars, des de la plaça de la Constitució fins la plaça Major per l’Av. Gregori Gea. Finalitzarà amb un recorregut de les autoritats per les casetes dels col·lectius participants a les 20:00h.

20.45 h: Encesa de les llums de festes, i disparada d’un castell de focs.

23.30 h: Actuació de l’Orquestra Euforia a l’escenari principal de la plaça Major.

 

Dimecres 4 de setembre

19.00 h: Activitats infantils al recinte de la Fira de Festes, a càrrec de les entitats de les casetes i el Consell d’Infància i Adolescència.

19.45 h: “Mira Qui Balla” a la plaça Major.

22.30 h: Traca correguda des de la plaça de la Constitució, travessant el barri de la Moreria, carrers dels Àngels, Marqués de Villores, Av. Gregori Gea i final a la plaça Major.

23.00 h: Actuació de l’Orquestra Seven Crash a l’escenari principal.

 

Dijous 5 de setembre

18.30 h: Concurs de Disfresses Infantils organitzat pel Consell de la Joventut. Desfilada des de la plaça de la Constitució, carrer Estació, Av. Gregori Gea fins a la plaça Major.

20.30 h: La Nit dels Pintxos amb repartiment de 3.000 pintxos a càrrec de la Penya Els Tronats.

23.30 h: Concert del grup Pignoise a la plaça Major.

01.00 h: Actuació de l’Orquestra Límite.

 

Divendres 6 de setembre

19.00h: Activitats infantils al recinte de la Fira de Festes, a càrrec de les entitats de les casetes i el Consell d’Infància i Adolescència.

22.30 h: Correfoc tradicional des de la plaça de Joan XXIII, per Av. Gregori Gea, fins la plaça Major.

00.30 h: Actuació de l’Orquestra La Tribu.

 

Dissabte 7 de setembre

10.30 h: Jocs infantils aquàtics a la plaça Major patrocinats per la Regidoria d’Infància.

17.30 h: Masterclass de Zumba.

18.00 h: Mislata Color Run Fest des de la plaça de la Constitució. Organitzada pel Consell de la Joventut. Recorregut previst per l’organització, passant pels carrers Major, Ramón y Cajal, Av. Blasco Ibáñez, Joan d’Àustria, Lepant. Av. del Sud, Gregori Gea fins arribar a la meta (Pl. Major) on culminarà amb una gran festa amb DJ’s, cap a les 19.00 h. 

00.00 h:  Mascletà nocturna de RicardoCaballer a la plaça Major.

00.30 h: Concert del grup Maldita Nerea. Després, actuació de l’Orquestra Wonder. En finalitzar l’orquestra, cloenda de les Festes Populars de 2019.

 

 

Durant les Festes Populars, hi haurà FIRA D’ATRACCIONS I FIRA MEDIEVAL a la plaça Major. Dies 8 i 9 de setembre, preu especial per a xiquets i xiquetes: totes les actraccions a 1,5€.

 

 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Divendres, 30 Agost 2019 10:55