Les festes de Mislata arranquen amb èxit de participació i responsabilitat ciutadana

Dijous, 26 Agost 2021 16:28 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 430 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Mislata ha començat la celebració de les seues festes locals. Unes festes molt diferents a les d'anys anteriors per a així poder adaptar-se al compliment de la normativa sanitària. Si per alguna cosa han destacat els festejos mislaters ha sigut per l'alta participació de la seua ciutadania, que any rere any omplien la plaça Major de la localitat, així com la resta d'activitats del programa festiu. Un esperit que no s'ha perdut a la vista dels dos plens de públic als espectacles.

 

Com apunta l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “durant l'estiu ja vam demostrar amb el Estiu Viu que la cultura és segura, i aquestes festes seguiran aqueixa senda: una programació cultural i d'oci segures, per a tots els públics i seguint escrupolosament les normatives sanitàries”.

 

El primer dia estava dirigit a la infància del municipi. La plaça de la Constitució, on se situa el consistori, va ser el lloc triat per al primer espectacle de la programació, “Charlie i la Fàbrica de Reciclatge”, un divertit musical infantil amb un clar missatge de defensa del Medi Ambient i el foment dels hàbits de vida saludables i que va completar l'aforament màxim permés de 150 persones, i com no podia ser d'una altra manera, la majoria d'ells xiquets i xiquetes que van gaudir de valent amb les cançons i balls.

 

I ja a la nit una doble estrena. D'una banda, el del musical “El Regne del Lleó”, un espectacular muntatge musical amb coreografies originals, veus en directe i cuidada posada en escena al qual van assistir 1500 persones. I per l'altre, el propi recinte, ja que Mislata inaugurava el que a partir d'ara serà el seu nou Recinte Firal i que està situat en el macropàrquing que s'obria al carrer Hospital fa 3 mesos. I és que aquest gran espai es convertirà eventualment en recinte firal, permetent la celebració de fires, festivals i grans esdeveniments, com aquestes festes.

 

Un primer dia, que des de l'organització qualifiquen de “molt satisfactori” per l'enorme acolliment i sobretot per la responsabilitat de les persones assistents els moments de les entrades i eixides, així com durant la celebració dels propis espectacles on es van complir totes les normatives que estipula la Generalitat Valenciana.

 

Les festes continuen fins el pròxim dia dilluns 30 d'agost, festivitat local, amb més espectacles infantils, concerts, actes religiosos i com a colofó, gran castell de focs artificials disparat per Caballer FX, tots ells gratuïts amb reserva prèvia, controls d'aforament, seients i estrictes protocols anticovid.

 

Informa Nou Horta. Mislata