Arranca a Mislata el projecte europeu ‘Time4EU'

Dilluns, 29 Novembre 2021 15:22 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 311 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata ha sigut l'amfitrió durant aquest cap de setmana d'una trobada internacional en el marc del projecte europeu ‘Time4EU’, finançat per la Unió Europea a través del programa ‘Europa amb la ciutadania’. Un projecte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana i el debat juvenil sobre el futur d'Europa, un futur basat en la cooperació, la inclusió i la solidaritat i respectuós amb la diversitat i la igualtat. La trobada va reunir joves i professionals en l'àmbit de la joventut i de la inclusió social de Bulgària, Polònia, Irlanda, Itàlia, Hongria, Eslovènia, Grècia i Espanya.

 

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, va remarcar la importància d'aquesta mena de projectes, afirmant que a Mislata “som molt conscients, des de fa uns anys, de la necessitat de treballar en polítiques des d'una perspectiva europea. Perquè hui, les prioritats per al canvi de model econòmic, social, cap a la transició verda i sostenible, l'hem de marcar entre tots els territoris, entre tots els pobles i ciutats, a l'uníson”.

 

Els i les participants van treballar el desenvolupament d'idees sobre participació ciutadana i sobre el paper dels i les joves en la definició d'Europa. Ho van fer a través de diferents dinàmiques al llarg del cap de setmana en les quals els representants internacionals al costat de joves de Mislata van compartir experiències i van explorar junts solucions i idees de futur per a Europa. A més, una Hackaton o marató d'idees a manera de concurs, va ser la protagonista de la jornada del dissabte, en la qual dos projectes realitzats per joves que van reflexionar sobre els reptes als quals s'enfronta la Unió Europea, van eixir guanyadors de sengles premis de 400 i 200 euros.

 

En el context d'aquesta primera trobada del projecte a Mislata, i que comptarà amb altres set trobades internacionals organitzats en les diferents ciutats europees participants al llarg de l'any 2022 i 2023, el consistori va presentar la seua Oficina de Projectes Europeus, un nou servei que s'encarregarà d'impulsar i tramitar tots aquells projectes europeus en els quals participarà l'ajuntament. Un espai per a, segons afirma Bielsa, “la projecció a Europa de la nostra ciutat, i perquè tinguem al nostre abast nous recursos formatius, educatius, d'oportunitats laborals... però també d'accés a projectes d'innovació i als programes que ens permeten accelerar en els avanços socials per a guanyar en democràcia, per a ser més lliures”.

 

Informa Nou Horta. Mislata