Mislata aprova un pressupost de consens de 36,5 milions d'euros per a 2022

Dilluns, 20 Desembre 2021 10:19 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 344 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata ha aprovat en ple extraordinari, el Pressupost Municipal per a l'exercici 2022, la xifra total del qual ascendix a 36.428.704,76 euros, la qual cosa representa un increment del 3,75% respecte al 2021. Uns comptes la xifra total dels quals de Despeses serà inferior a la d'Ingressos, situant-se en els 36.515.667,25 euros. D'aquesta manera, per tercer any consecutiu, els comptes municipals reflectixen un pressupost amb superàvit de recursos propis, un total de 86.962,49 euros.

 

El govern de Carlos F. Bielsa ha presentat un pressupost que suposa “la consolidació del model de gestió que ens ha identificat des que entrem a governar en 2011. Una gestió eficaç i un compromís amb els qui més ho necessita, situant, de nou, les polítiques socials com a pilar fonamental d'aquest pressupost”. A més, s'ha tingut molt en compte la situació socioeconòmica actual derivada de l'emergència sanitària que ha provocat el Coronavirus, i en conseqüència, “hem apostat clarament per un increment notable de les partides destinades al benestar social, a serveis per a ajudar a la gent que més ho necessita, una aposta decidida per la reactivació econòmica i l'ajuda al comerç de proximitat, i un increment exponencial de les inversions municipals per a complir amb nombroses reivindicacions històriques de la nostra ciutat”.

 

Gràcies al diàleg i als acords aconseguits, el pressupost ha sigut aprovat per l'equip de govern i tres dels quatre grups de l'oposició, la qual cosa representa 20 dels 21 regidors i regidores del Ple Municipal. L'alcalde ha volgut agrair a tots els grups que han votat a favor, “per consensuar aquest projecte que en definitiva va en benefici de tota la ciutadania i que ens permetrà aconseguir una ciutat millor i un major benestar per a tots i totes”.

 

Pel que respecta als comptes, en concret, destaca la partida de Serveis Socials que s'incrementa en un 15% respecte al 2021 i supera els 5 milions d'euros per primera vegada. El foment d'Ocupació s'incrementa en més d'un 35% i Comerç puja també un 7% respecte a 2021. Les partides destinades a polítiques per a les persones, continuen sent pilars bàsics de l'acció de govern amb increments en polítiques d'Igualtat (un 18,3%), Joventut (un 17,2%) o en Educació (un 4,7%). Per part seua, Cultura supera els 1,5 milions d'euros en incrementar-se prop d'un 9%. Els programes de Participació Ciutadana també destaquen en els comptes de 2022 en incrementar-se un 16,5%. I en general, també es veuran reforçades les polítiques per a adoptar mesures mediambientals que ajuden a construir una Mislata més verda i sostenible, així com les encaminades a la innovació, el desenvolupament tecnològic i a l'impuls d'una ciutat intel·ligent, segons preveu el Pla Director de l'àrea.

 

Gràcies a l'eficiència econòmica dels últims anys, Mislata ha aconseguit reduir notablement el deute de 39’5 milions (2011), la qual cosa permet al consistori poder realitzar noves inversions, que s'incrementen fins a superar els 5 milions d'euros per primera vegada. Entre altres projectes, aquesta quantia permetrà la regeneració urbana en diferents barris i la rehabilitació de diferents espais i edificis públics, projectes de Smart City, un nou parc infantil en La Canaleta, la renovació de les pistes d'atletisme o la dotació del mobiliari de la nova piscina coberta. Destacarà també l'actuació que farà l'ajuntament a través del Pla ARRU, que provocarà un benefici directe d'una inversió a través d'una subvenció externa que s'elevarà a un import superior als 2 milions d'euros.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 20 Desembre 2021 10:20