Mislata participa en la creació de l'Orquestra de l'Horta Sud

Dimecres, 26 Gener 2022 16:01 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 240 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El projecte per a la formació de la nova Orquestra de l'Horta Sud comença la seua marxa. La iniciativa, que compta amb la Mancomunitat de l'Horta Sud com a principal suport, es crearà amb el suport inicial de sis dels municipis de la comarca, com són Mislata, Alaquàs, Aldaia, Benetússer, Picassent i Xirivella.

 

El projecte de creació d'aquesta nova orquestra, que s'ha estat gestant en els últims mesos, té com a principal objectiu el de donar resposta a l'alumnat d'instruments de corda dels cursos superiors dels diferents conservatoris de l'Horta Sud, que hui dia no té a la comarca una formació de referència on continuar el seu procés d'aprenentatge.

 

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “es tracta d'un projecte molt interessant i que generarà una gran oportunitat per als i les estudiants d'instruments de corda, ja que trobaran un espai on poder continuar desenvolupant el seu talent i continuar creixent com a músics”.

 

L'equip impulsor del projecte ha reunit regidors, regidores i professionals de la gestió cultural dels sis consistoris per a, de forma consensuada, establir les bases de funcionament i perfilar la convocatòria. Una convocatòria que s'obrirà el pròxim dia 7 de febrer i estarà dirigida a l'alumnat de quart, cinqué i sisé d'ensenyaments professionals, que visca preferentment a l'Horta Sud o estudie en un conservatori situat en un dels seus municipis. Les persones interessades podran enviar els seus currículums i un vídeo interpretant una peça estipulada en la convocatòria amb l'instrument, fins al dia 28 de febrer.

 

En els pròxims dies, se sumarà el professorat especialista en els diferents instruments, de reconegut prestigi tant en la seua faceta musical com docent. La selecció de la plantilla que integrarà l'orquestra es comunicarà el 15 de març. Els assajos començaran a l'abril i seran itinerants, en les instal·lacions que s'habiliten en els diferents municipis participants. I els primers concerts de l'Orquestra de l'Horta Sud arribaran al juny de 2022 i en aquest exercici està previst que s'organitzen sis, un en cada municipi.

 

Informa Nou Horta. Mislata