La joventut posa a debat l'oci i el temps lliure en ‘Imagina Mislata'

Dijous, 03 Febrer 2022 15:39 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 285 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata, a través de la seua regidoria de Joventut, ha celebrat la segona de les sessions del fòrum jove ‘Imagina Mislata’, un projecte de participació ciutadana dirigit a joves de 13 a 30 anys i estructurat a través d'una sèrie de trobades en els quals la gent jove de Mislata debat i proposa sobre aquelles qüestions que més els afecten i que més els interessen.

 

En aquesta ocasió, va ser la forma en la qual la joventut de Mislata gaudix del seu oci i del temps lliure a la ciutat. Aspectes com l'educació no formal, l'oferta cultural i esportiva, les festes o altres formes d'oci van ser posades sobre la taula en un debat al qual va acudir el regidor de Joventut, Martín P. Leal, al costat de Pepi Luján, tinent d'alcalde i regidora de Cultura, així com els tècnics municipals implicats en la matèria.

 

A les habituals peticions de major oferta cultural, esportiva o més instal·lacions, els i les joves de Mislata van incloure nous aspectes que comencen a preocupar i interessar entre la joventut. Alguns d'ells van ser la importància de la salut mental, el foment de la diversitat o la creació de tallers que, més enllà d'ensenyar habilitats, estimularen i desenvoluparen valors transversals com la solidaritat o l'empatia.

 

Com afirma el regidor de Joventut, Marín P. Leal, “l'objectiu principal de tot aquest procés és generar una eina capaç de garantir que l'opinió de la joventut es tinga en compte a l'hora de formular polítiques de joventut. Les conclusions de les dos sessions celebrades i les cinc que se celebraran en els mesos següents, serviran per a definir les línies d'actuació del Pla Municipal de Joventut 2022-2026”.

 

El programa, del qual resten 5 sessions que versaran sobre sostenibilitat, participació, convivència, salut, emancipació, així com una última sessió de síntesi i avaluació de tot el procés de participació juvenil, es prolongarà fins a juny de 2022. ‘Imagina Mislata’ compta amb la col·laboració del Consell de la Joventut de la localitat i amb finançament del programa ERASMUS+ de la Unió Europea, a través de l'INJUVE, i el suport de l'IVAJ. Totes les persones interessades poden ja inscriure's a les diferents sessions programades a través de la web www.imaginamislata.com o en els Centres Joves.

 

Informa Nou Horta. Mislata