Mislata presenta el projecte d'urbanisme Rehabilita i Regenera davant el teixit associatiu i veïnal

Dijous, 10 Febrer 2022 15:30 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 332 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les tres institucions, Ajuntament, Generalitat i Govern d'Espanya, han participat en un acte aquest matí que servia de presentació in situ del pla ARRU, un programa finançat amb col·laboració públic-privada i naix de les ajudes del Pla Estatal a la Regeneració i Renovació Urbana. És un projecte resultat d'un procés previ d'anàlisi i participació del teixit veïnal de Mislata, i ara veurà la llum amb actuacions en 270 habitatges del barri del Quint, així com de l'entorn del carrer Maestro Serrano i la plaça Joan XXIII, conegut com a Barri Nou.

 

El pla entra dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, que com ha explicat Bielsa, “són criteris que vetlen per la igualtat i la justícia social, i amb els quals estem plenament alineats, treballant amb perseverança per a millorar la vida de la gent, recuperar espai públic i, com en aquest cas, garantir habitatges dignes, accessibles, eficients energèticament i més confortables. I precisament actuarem en les àrees de major vulnerabilitat, aquells immobles que tenen més de 50 anys d'antiguitat i no garantixen una qualitat de vida òptima als seus veïns i veïnes”.

 

Per a David Lucas, “l'objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones, des del Govern d'Espanya hem establit i impulsat polítiques per a les persones més vulnerables, per als col·lectius amb més dificultats”. Al que ha afegit que, “sense el lideratge de l'alcalde un projecte tan important com aquest hauria sigut difícil fer realitat aquest projecte, així com la implicació dels veïns i la col·laboració entre administracions”. I per part seua, el vicepresident Illueca, ha afirmat que aquest projecte de ciutat “es fa càrrec de les desigualtats i actuarà amb un caràcter integral en la rehabilitació, per a millorar la vida de les famílies a través de la millora de les seues cases a través de la participació”.

 

La inversió total del pla Mislata Rehabilita i Regenera són 2.710.184 euros, dels quals el Govern d'Espanya aporta 1.582.807 i la Generalitat, 417.192 euros. La resta del finançament arriba de l'Ajuntament de Mislata i dels propis beneficiaris, que abonaran una xicoteta quantia per a la millora dels seus propis habitatges, completant-se així la col·laboració públic-privada per a tirar avant el projecte. A més, la Universitat Politècnica de València i el CERMI (comité espanyol de representants de persones amb discapacitat) també s'han sumat a la col·laboració en aquest projecte ambiciós, que inicia ara actuacions amb la previsió de finalització en 2024.

 

Després d'un recorregut pel barri del Quint, en el qual molts dels veïns i veïnes seran beneficiaris d'aquest pla de millores, Bielsa ha recordat que “amb aquesta inversió extraordinària facilitarem l'accés a habitatges dignes, actualitzant també l'eficiència energètica dels edificis més antics per a millorar de manera notòria la vida de la gent”.

 

Informa Nou Horta. Mislata