El concurs de Literatura Breu ‘Vila de Mislata’ lliura els seus premis

Dilluns, 14 Febrer 2022 10:45 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 404 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El XIX concurs de Literatura Breu ‘Vila de Mislata 2021’ ha donat a conéixer als seus guanyadors i guanyadores. En aquesta ocasió, i a causa de la crisi sanitària de la COVID-19, el Centre Cultural Carmen Alborch no va poder acollir com fa habitualment el lliurament d'aquestos prestigiosos premis que, any rere any, i van dènou, augmenten en participació i qualitat dels treballs presentats.

 

És l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, qui, a través d'un vídeo, ha fet públics els noms dels 5 premiats del concurs literari que premia obres breus, tant en poesia com en narrativa, en les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana. A més de donar-los l'enhorabona, en el seu discurs ha posat en valor el certamen ‘Vila de Mislata’, perquè “a través del coneixement, les emocions i les experiències que aporta la literatura, ens aproximem a altres realitats i fem que aquesta societat siga un espai de trobada, una societat més lliure, més creativa”.

 

Els premis en la modalitat de narrativa, en castellà i valencià respectivament, han sigut per a Luís Auñón Muelas, pel seu relat Hijos de Adán y Eva, i per a Raimond Aguiló Bartolomé, per la seua obra Alter ego. En la modalitat de poesia en castellà, el guardó a recaigut en Josep Maria Rodríguez Cabrera, pel seu poemari Exilio, mentre que en valencià el premi se l'ha emportat Almudena Puchol Serrano, per la seua obra Monosíl·labs. I l'últim premi a conéixer-se ha sigut el que s'atorga a l'autor o autora de Mislata, el Premi Local, i que en aquesta edició ha anat a parar a Esther Magar, per la seua obra Pájaros de mal agüero.

 

La regidora de Cultura, Pepi Luján, s'ha mostrat molt satisfeta pel gran acolliment i l'alta participació en el certamen, per al qual s'han presentat més de dos-centes obres. “Aquest número demostra la importància del ‘Vila de Mislata’ entre les i els autors de la nostra comunitat. I a nosaltres com a Ajuntament, ens anima encara més a continuar apostant per la cultura”, apunta Luján, qui ha volgut agrair també la labor del jurat professional que ha valorat les obres.

 

Un èxit que s'espera tornar a repetir en la que serà la vintena edició dels premis i que obrirà la seua convocatòria per a la presentació d'obres en breu. Mentrestant, els treballs premiats en aquesta última edició han sigut ja publicats com plaquettes dins de la col·lecció “Literatura Breu” de l'Ajuntament de Mislata.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 14 Febrer 2022 10:46