El Consell dels Dones de Mislata prepara les activitats per al 8M

Divendres, 18 Febrer 2022 15:01 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 251 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb la mirada posada en la celebració del pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Mislata, ha reunit el Consell de les Dones i per la Igualatat de la localitat amb l'objectiu d'ultimar la programació d'activitats i actes de les XXXV Jornades de la Dona i que se celebraran sota el lema “Amb els dones, cap pas arrere”.

 

El Consell, entitat participativa constituïda en 2019, compta amb membres de l'equip govern, personal tècnic de la regidoria de Polítiques d'Igualtat, Policia Local i representants de les associacions de dones. Aquest ens actua d'altaveu de suggeriments, reivindicacions i demandes sobre els temes i situacions relacionats amb els drets de la dona i la transversalitat del principi d'Igualtat.

 

La sessió va estar presidida per Pepi Luján, tinenta d'alcalde, al costat de la regidora de Política d'Igualtat, Carmela Lapeña. Celebrada en el Saló de Plens, es va presentar la programació de la regidoria per a la Jornades, a més d'incorporar a la mateixa les propostes que van indicar els diferents col·lectius i que busquen posar a les dones en el centre de les accions, convertint-les en les autèntiques protagonistes d'aquestes jornades. “És primordial el diàleg constant amb la societat civil per a atendre les inquietuds i els diferents punts de vista en totes aquelles accions en favor de la igualtat i així poder continuar amb la nostra ferma aposta per a erradicar les desigualtats de la nostra societat”, va afirmar Lapeña.

 

La reunió ha servit per a informar de les accions previstes per a les jornades que discorreran entre l'1 i el 10 de març. Entre elles destaquen diversos esdeveniments culturals com l'exposició “El llapis i el pinzell al llarg de la meua vida” de l'artista mislatera Vicen Serrano; la presentació del llibre “La Habitación” de l'escriptora de Mislata, Carmen Andreu – que va guanyar l'últim Premi de Narrativa Eròtica Luis García Berlanga – o una volta al passat circense de Mislata amb l'actuació de Dones Clown de Xirivella i el seu musical “Els 60 són nostres”.

 

A més, es durà a terme la VIII Carrera de la Dona per la Igualtat, una reivindicativa, esportiva i solidària cita amb l'objectiu de promoure la igualtat a través de l'esport, a més de servir per a recaptar fons a favor de l'Associació Espanyola Contra el Càncer. I per descomptat, el dia 8, Dia Internacional de la Dona, que comptarà amb una batucada i la lectura d'un manifest realitzat per l'alumnat de Primària dels col·legis de Mislata, els qui a més rebran 2.700 portabocadillos amb el lema “Alimentant la Igualtat”.

 

El color violeta inundarà un any més els carrers i balcons de Mislata amb el repartiment entre la ciutadania de 3.000 banderoles morades i la il·luminació amb llums violeta del carrer Miguel Hernández, on està localitzada la Casla de la Dona de Mislata, centre neuràlgic de les polítiques per la igualtat.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Divendres, 18 Febrer 2022 15:01