Mislata en lluita contra l'assetjament escolar a través de la participació de l'alumnat

Divendres, 25 Febrer 2022 09:46 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 238 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La lluita contra l'assetjament escolar és una de les principals preocupacions dins del món educatiu, tant per part dels equips docents com per part de les mares i pares. Una forma d'agressió o de fustigació que pot ser tant física, verbal o relacional, i que produix en les víctimes conseqüències tan greus com ansietat, depressió i soledat, i fins i tot poden plantejar-se el suïcidi. I és que, segons dades de la UNESCO, un de cada tres estudiants ha sigut víctima d'assetjament escolar en el món. Unes dades demolidores que fan que des de les diverses institucions s'estiga treballant en iniciatives destinades a millorar el clima escolar.

 

L'Ajuntament de Mislata, a través de les Regidories de Participació Ciutadana i Educació, i amb el suport de la Diputació de València, va iniciar en 2021 una campanya de prevenció d'aquest greu problema. Per a incentivar la seua visibilització i promoure la seua erradicació, l'Ajuntament va realitzar visites als diferents centres escolars de la localitat per a fer arribar a l'alumnat lectures recomanades, adaptades a cada edat i etapa educativa, i proposar-los una activitat per a buscar la seua implicació en la lluita contra el bullying.

 

A través d'aquestes lectures, i després de la posada en comú de les conclusions dels xiquets i xiquetes, cada aula va triar diferents frases o lemes amb l'objectiu de realitzar un procés de participació per a triar la millor o millors. Així, durant l'última setmana del mes de febrer s'està duent a terme el procés d'elecció de la millor frase en cadascun dels centres educatius de Mislata que al seu torn serviran per a dur a terme una campanya municipal de conscienciació contra l'assetjament escolar.

 

El tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Ximo Moreno, i la regidora d'Educació, Ana María Julián, han passat per les aules del col·legi Santa Cruz de Mislata per a veure com van les votacions i comprovar de primera mà la implicació de l'alumnat en la campanya. Com comenta Moreno, “amb aquesta activitat buscàvem que s'assegueren, parlaren i debateren sobre l'assetjament escolar i les seues conseqüències implicant-se de ple en això.” Per part seua, Ana María Julián, ha explicat que “és important promoure des de les institucions iniciatives que fomenten el nostre ferm rebuig a l'assetjament escolar i, a més, és la nostra obligació proporcionar a l'alumnat un ambient sa per a l'aprenentatge”.

 

Una vegada finalitzades totes les votacions i obtingut el resultat final, es durà a terme una campanya municipal de conscienciació que consistirà en la col·locació de les 9 frases triades en cadascun dels col·legis de la localitat i que servirà com a colofó per al pròxim dia Mundial contra l'assetjament escolar, que se celebrarà el pròxim 2 de maig.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Divendres, 25 Febrer 2022 09:46