El punt mòbil d'assessorament i formació de Labora visita Mislata per a acostar l'ocupació a la ciutadania

Dimarts, 01 Març 2022 15:39 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 249 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, s'ha adherit al conveni de col·laboració entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i el Servei Valencià d'Ocupació i Formació Labora per a portar presencialment aquest servei a aquelles localitats en les quals no existix una oficina Espai Labora.

 

Durant tres dies, un autobús adaptat, amb un equip humà especialitzat, ha visitat Mislata per a prestar el servei de manera més pròxima i així, tota la ciutadania, puga accedir fàcilment a l'Espai Labora per a millorar els seus coneixements i eines en matèria d'ocupabilitat.

 

Per a conéixer de primera mà el servei, la tinenta d'alcalde, Pepi Luján, al costat d'Alfredo Catalá, regidor de Desenvolupament Econòmic i Ocupació i responsable del servei de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), i Carmela Lapeña, regidora de polítiques d'Igualtat, han visitat l'autobús estacionat en l'Avinguda del Sud de Mislata. Allí, han pogut comprovar la gran afluència i acceptació que està tenint aquest punt mòbil.

 

D'altra banda, Alfredo Catalá ha volgut recordar els diferents programes d'ocupació que duu a terme l'Ajuntament de Mislata “ja que, arran d'ells, el consistori s'ha convertit en un dels principals motors de creació d'ocupació a la ciutat beneficiant a centenars de persones gràcies als programes de formació, tallers i altres programes de foment de l'ocupació pública”.

 

Alguns d'aquestos són els programes EMPUJU (Ocupació Pública Juvenil) i ‘Ecovid 2021’, per a majors de 30 anys amb dificultats laborals a causa de la pandèmia. A més, altres programes, que combinen formació amb ocupació, com són els tallers d'ocupació ‘T’Avalem Mislata’, per a menors de 25, o el ‘Taller d'Ocupació Mislata Forma’, que impliquen cadascun la contractació de 25 persones entre alumnes, personal administratiu i professorat.

 

A més, en l'últim Ple Municipal es va aprovar la sol·licitud de dos subvencions a Labora, per valor d'un milió d'euros, per a desenvolupar dos tallers d'ocupació més, ‘Gestiona el teu talent’, per a majors de 25 anys, i ‘Dona, Mislata et forma’ per a dones en situació de desocupació.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimarts, 01 Març 2022 15:40