La Generalitat premia a Mislata per integrar la perspectiva de gènere en el seu disseny de ciutat

Dilluns, 07 Març 2022 10:31 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 207 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Generalitat Valenciana ha entregat els ‘VI Premis d'Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb perspectiva de gènere’, en un acte presidit pel vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, i el conseller de Política Territorial, Arcadi España. Uns guardons que han reconegut a l'Ajuntament de Mislata per la materialització efectiva de la perspectiva de gènere en les actuacions urbanístiques, entre les quals destaquen la contractació de treballadores de la construcció, la realització del mural “La nostra història”, els passos de vianants intel·ligents o donar el nom a una pista esportiva del complex de la Canaleta de Raquel Ponce, històrica de l'handbol femení mislater, entre altres.

 

En representació de l'Ajuntament han assistit l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, i les regidores d'Urbanisme i Polítiques d'Igualtat, Mercedes Caballero i Carmen Lapeña. L'alcalde Bielsa ha sigut l'encarregat de recollir el premi de mans del vicepresident Illueca, reconeixent que per a Mislata “rebre aquest premi és un impuls més per a fer de Mislata una ciutat millor, amb un urbanisme més humà, sostenible i social, dedicat a les persones i especialment pensat, des de la perspectiva de gènere, per a aconseguir una igualtat real”.

 

Per part seua, la responsable d'Urbanisme, Mercedes Caballero, afirmava que des de la regidoria “en cada projecte que tirem avant tenim en compte la perspectiva de gènere, un enfocament que cada vegada té més importància per a donar-li a la dona l'espai que li correspon, ja que representa més del 50% de la població del municipi”.

 

Aquest reconeixement arriba en la setmana en la qual Mislata celebra les seues XXXV Jornades de la Dona per la Igualtat, la qual cosa suposa “una nova motivació i un impuls per a continuar incrementant polítiques igualitàries. Cosa que també es pot dur a terme des d'un urbanisme que considere a les dones, les seues necessitats i els seus problemes, ja que beneficia directament a tota la població”, afirmava una emocionada Carmela Lapeña, regidora de Polítiques d'Igualtat.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 07 Març 2022 10:32