Mislata presenta un pla de projectes estratègics per a desenvolupar amb els fons Next Generation

Dilluns, 07 Març 2022 15:17 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 230 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Mislata està adoptant com a reptes propis la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 proposta per les Nacions Unides, així com altres compromisos de caràcter social, econòmic i mediambiental comuns a les ciutats espanyoles i per extensió europees, com ara les prioritats establides en la política de recuperació de la Unió Europea plasmada en l'estratègia Next Generation. I és que, com afirma l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “és el moment d'apostar per Europa, per un projecte social conjunt per a tota la societat. I amb això, construirem una ciutat més moderna i plural; una Mislata millor”.

 

En aquest context, Mislata ha presentat el seu pla ‘La Mislata que esperes’, que plasma tota una bateria de projectes estratègics de la ciutat, emmarcats en les prioritats d'inversió europees basades en els fons Next Generation, així com en el Plan España Puede.

 

Per a Bielsa, “caminem cap a la ciutat del futur, cap a la ciutat intel·ligent, més sostenible, més eficient, més verda; i ho fem impulsant-nos mitjançant les noves tecnologies i plataformes, promovent eines innovadores que permetran que la ciutadania viva millor i tinga més oportunitats”.

 

Els projectes d'aquest pla estratègic Next Generation per a Mislata, s'estructuren entorn de quatre eixos fonamentals: el desenvolupament sostenible, la transformació digital i connectada, la cohesió social equitativa i territorial, i la inclusió i igualtat de gènere. Cadascun dels eixos amb diferents propostes i objectius a complir.

 

El primer dels eixos, reforçarà la inversió pública i privada per a redirigir el model productiu, impulsant una transició sostenible a través d'objectius com l'eficiència energètica, el desenvolupament d'energies renovables o l'economia circular en els seus diferents projectes. El segon eix, es planteja en el marc de les estratègies digitals i d'innovació, fixant un full de ruta per a accelerar la transició connectada i digital a Mislata, a través de projectes que potencien les infraestructures, competències i tecnologies necessàries per a una economia i una societat digital i connectada, per a continuar amb la transformació de Mislata en una Smart City. El tercer eix buscarà enfortir la cohesió social equitativa i territorial de Mislata, mitjançant el reforç de l'estat de benestar, del sistema educatiu per a tots, l'impuls de l'ocupació de qualitat mitjançant la formació inclusiva i la igualtat d'oportunitats. I el quart eix, se centrarà en la igualtat de gènere, a través de projectes transversals orientats a l'impuls de l'emprenedoria femenina a la ciutat, entre altres.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 07 Març 2022 15:17