Mislata consulta de nou a la ciutadania per a decidir el disseny urbanístic d’un dels seus carrers

Dijous, 10 Març 2022 18:25 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 192 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els veïns i veïnes del carrer Almassil de Mislata estaven convocats ahir a un nou procés participatiu per a decidir el disseny urbanístic del seu propi carrer a través de les urnes. La regidoria de Participació Ciutadana llançava així una nova edició de "Mislata Opina”, una forma democràtica de participació ciutadana ja habitual a la ciutat de Mislata, que ha decidit fites tan importants per al municipi com l'ús de les antigues casernes militars per a ser la nova residència i centre de dia per a persones majors, la reforma integral de l'Avinguda Blasco Ibáñez, la remodelació del carrer Verge dels Desemparats o la conversió de la plaça Ciutat de la Llisa, que comptarà amb un nou i espectacular parc infantil.

 

Per a conéixer de primera mà el transcurs de la votació, l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, al costat de la vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, el tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Ximo Moreno, i la regidora d'Urbanisme, Mercedes Caballero, van visitar l'estand situat al costat del propi carrer Almassil, on els tècnics municipals resolien els dubtes i recollien els vots en una urna. Per a l'alcalde Bielsa, “des d'aquest equip de govern sempre hem apostat per la participació ciutadana i per la implicació dels veïns i veïnes de Mislata; és important que el futur de la nostra ciutat el decidim entre tots i totes".

 

L'Ajuntament plantejava a la ciutadania empadronada al carrer Almassil triar entre dues possibles opcions. La ‘Opció 1’, que va ser finalment la triada, proposava rehabilitar i ampliar les voreres de tots dos costats, recuperant espai per a les persones, incrementant el mobiliari urbà, així com afegint nou arbratge al ja existent i mantenint pràcticament les mateixes places d'aparcament. En canvi, la ‘Opció 2’, encara que s'ampliaven totes dues voreres -en menor mesura que en la ’Opció 1’- únicament una d'elles passaria a tindre bancs i arbratge.

 

La participació final va ser del 56% entre els veïns i veïnes, a partir de 16 anys, que estaven citats per a la votació. Concretament, el 71,07% va triar la ‘Opció 1’, enfront del 28,93% de la ‘Opció 2’. El projecte de reurbanització, que ascendeix a més de 170 mil euros, incorporarà nous escocells per a l'ampliació d'arbratge, nou mobiliari urbà més modern i còmode i es produirà una rehabilitació de les voreres i l'asfaltat del carrer.

 

“El projecte triat pels veïns i veïnes que han participat millorarà la confortabilitat dels vianants i el esplai de la via pública, fent-la més segura i amable per a les persones majors i col·lectius vulnerables”, afirma el regidor de Participació Ciutadana i tinenta d'alcalde, Ximo Moreno.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 10 Març 2022 18:26