Mislata lluita contra el bullying en tots els centres educatius

Dilluns, 02 Mai 2022 15:11 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 158 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La lluita contra l'assetjament escolar és una de les principals preocupacions dins del món educatiu, tant per part dels equips docents com per part de les mares i pares. Una forma d'agressió o de fustigació que pot ser tant física, verbal o relacional, i que produeix en les víctimes conseqüències tan greus com ansietat, depressió i soledat, i fins i tot poden plantejar-se el suïcidi. I és que, segons dades de la UNESCO, un de cada tres estudiants ha sigut víctima d'assetjament escolar en el món. Unes dades demolidores que fan que des de les diverses institucions s'estiga treballant en iniciatives destinades a millorar el clima escolar.

 

L'Ajuntament de Mislata, a través de les Regidories de Participació Ciutadana i Educació, i amb el suport de la Diputació de València, va iniciar una campanya de prevenció d'aquest greu problema. Per a incentivar la seua visibilització i promoure la seua erradicació, l'Ajuntament va realitzar visites als diferents centres escolars de la localitat per a fer arribar a l'alumnat lectures recomanades, adaptades a cada edat i etapa educativa, i proposar-los una activitat per a buscar la seua implicació en la lluita contra el bullying.

 

A través d'aquestes lectures, i després de la posada en comú de les conclusions dels xiquets i xiquetes, cada aula va triar diferents frases o lemes amb l'objectiu de realitzar un procés de participació per a triar la millor o millors. Així, després de celebrar-se una jornada de votacions en tots els centres educatius, 9 frases han sigut les triades per tot l'alumnat mislater i són les que s'han instal·lat en les parets de tots els col·legis en el dia de hui, per a commemorar el Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar.

 

El tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Ximo Moreno, i la regidora d'Educació, Ana María Julián, han passat pels col·legis Sagrado Corazón i Ausiàs March de Mislata per a comprovar de primera mà la implicació de l'alumnat en la campanya. Com comenta Moreno, “amb aquesta activitat buscàvem que s'assegueren, parlaren i debateren sobre l'assetjament escolar i les seues conseqüències implicant-se de ple en això, amb missatges clars dirigits directament als xiquets i xiquetes” Per part seua, Ana María Julián, ha explicat que “és important promoure des de les institucions iniciatives que fomenten el nostre ferm rebuig a l'assetjament escolar i, a més, és la nostra obligació proporcionar a l'alumnat un ambient sa per a l'aprenentatge”.

 

També, a manera de símbol i per a donar-li una major visibilització al compromís municipal en la lluita contra l'assetjament escolar, la façana de l'ajuntament s'il·lumina de blau durant el dia de hui.

 

Informa Nou Horta. Mislata

 

Modificat el Dilluns, 02 Mai 2022 15:11