L'Ajuntament de Mislata critica l'"arbitrària decisió de Ribó respecte a la planificació de l'EMT"

Divendres, 06 Mai 2022 12:19 Escrit per  Ajuntament de Mislata Publicat en Mislata-VAL Vist 93 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En el dia d'ahir, l'alcalde de València Joan Ribó i Giuseppe Grezzi, anunciaven la nova planificació de línies nocturnes de l'EMT que entrarà en vigor a partir del 15 de juny deixant fora el servei nocturn a Mislata, que porta funcionant més de 40 anys. Des de l'ajuntament, com no pot ser d'una altra manera, es valora de forma molt negativa aquesta arbitrària decisió, ja que “ho considerem un atac frontal i directe a la ciutadania de Mislata”, assegura Mercedes Caballero Carrasco, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Mislata. Al que afig que aquest nou greuge “no sols és negatiu i afecta el tema del transport públic, sinó també a la mobilitat sostenible i a la connexió entre totes dues ciutats limítrofes. Hem d'unir persones i no separar-les i complicar la seua mobilitat com fa Ribó”.

 

Aquest anunci de la nova planificació, la qual cosa evidència, segons Cavaller, “és una alarmant falta de visió metropolitana”. I, a més, “una falta de cortesia i lleialtat institucional; és inadmissible que ens assabentem de la notícia per un tuit”, afirma Cavaller. “És incomprensible que aquesta mesura que ells titllen d'«històrica i magnífica» desconnecte a Mislata de València capital, sent que compartim literalment carrers entre tots dos municipis”. “Les polítiques de mobilitat de l'alcalde Ribó són un perill per a l'avanç i el futur metropolità”. I és que, no és veritat que les línies arriben als municipis de l'àrea metropolitana, sinó que els autobusos no entren en el terme municipal, quedant-se en l'extraradi, i en altres casos fent parades simbòliques en el seu trajecte cap a les pedanies de València.

 

“És inqüestionable que prenent aquesta decisió fan el contrari de les polítiques que defensen”. Ja que, la reducció del servei incentiva l'ús del vehicle privat, sent un perjudici per a la mobilitat sostenible i el medi ambient. Una iniciativa totalment oposada a la política europea i nacional i als objectius de l'agenda 2030. A més, com assenyala Cavaller, “la decisió presa no ha tingut en compte l'impacte de gènere; es tracta d'una decisió que perjudica clarament la igualtat d'oportunitats, posant en risc la seguretat de les persones, especialment de les dones de Mislata, en la vulnerabilitat que comporta la nit”.

 

Per a l'Ajuntament de Mislata, l'EMT ha de garantir la mobilitat metropolitana, “ja que rep una important dotació econòmica per part de l'Autoritat Metropolitana del Transport; de fet, l'autobús nocturn que passa per Mislata està previst que siga sufragat per l'ATM des de l'inici d'aquest 2022, per la qual cosa l'alcalde de València actua una vegada més de forma arbitrària perquè la decisió no té cap justificació econòmica”.

 

Per tot això, des del consistori mislater es proposa que l'EMT es gestione per un ens supramunicipal, per a no dependre de l'arbitri de l'alcalde de València de torn, demanant per a evitar-lo la intervenció de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, amb l'objectiu de donar solució a aquest greuge novament comés per l'ajuntament de València contra un municipi de l'àrea metropolitana. Cavaller agraeix també, “a la part del govern socialista de l'Ajuntament de València, per la seua manifesta voluntat de garantir la connexió entre tots dos municipis i exigir que Mislata no es quede fora del servei”.

 

Informa Nou Horta. Ajuntament de Mislata

Modificat el Divendres, 06 Mai 2022 12:20