Mislata reforça els tractaments contra els mosquits davant les últimes pluges i la pujada de les temperatures

Dijous, 12 Mai 2022 15:26 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 73 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata, a través de l'empresa especialitzada Eurosan, ha reforçat els tractaments contra els mosquits després dels episodis de pluges i davant la pujada de temperatures dels últims dies. La regidoria de Salut Pública ha programat actuacions setmanals preventives i, principalment, durant el període de màxima activitat, d'abril a octubre, en tots els focus de proliferació de mosquits de camp que estan catalogats. Tot això amb l'objectiu d'evitar la proliferació de larves i l'eclosió dels insectes.

 

Segons explica el regidor de Salut Pública, Martín P. Lleial, “el tractament aplicat actua en els punts de cria identificats de manera periòdica i al llarg de tot l'any es manté el reforç de les actuacions; ara l'hem incrementat per la creixent proliferació de les últimes setmanes per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”. Aquestes revisions i tractaments es fan de manera mensual per a mosquit tigre en tots els embornals del municipi, tasca fonamental per a controlar a la població de mosquits en entorns urbans. A més, ha remarcat que “els tractaments larvicides es realitzen amb un producte d'origen biològic i respectuós amb el medi ambient i la fauna de l'entorn”.

 

Des del consistori remarquen que també és fonamental la col·laboració ciutadana, sobretot en els pròxims mesos i amb la pujada de les temperatures. Per això és important el manteniment de zones privades, ja que el mosquit tigre necessita molt poca quantitat d'aigua per a depositar els seus ous. En aquest sentit, els veïns i veïnes poden col·laborar en l'àmbit privat i controlar la proliferació de mosquits evitant les embassades al jardí, renovant l'aigua dels plats dels tests o buidant sovint els abeuradors d'animals domèstics.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 12 Mai 2022 15:27