Mislata oferix activitats gratuïtes a menors de 14 anys per a afavorir la conciliació familiar

Dimarts, 07 Juny 2022 15:19 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 95 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata ha posat en marxa noves activitats dins del programa ‘Mislata Concilia’, desenvolupat de manera transversal amb la implicació de les regidories de Serveis Socials, Cultura, Educació, Infància, Joventut, Participació Ciutadana i Polítiques d'Igualtat. Un programa adherit al projecte ‘Corresponsables’ del Ministeri d'Igualtat que, a través de la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, ha gestionat la difusió de mitjans econòmics mitjançant una convocatòria de subvencions per la qual el consistori va obtindre més de 190.000 euros pels projectes presentats i que tenen com a objectiu afavorir la conciliació laboral i familiar.

 

Com afirma l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “les propostes municipals incloses en el programa suposen una ajuda inestimable per a la conciliació familiar, de manera que mares i pares poden mantindre la seua rutina professional mentre que els seus fills i filles estan ben atesos per monitors especialitzats”.

 

D'aquesta manera, i coincidint amb la recta final del curs escolar, s'oferixen una sèrie d'activitats per a menors de 14 anys. Entre elles, els ‘Dissabtes Actius’, que s'estan desenvolupant durant el mes de juny i fins a mitjan juliol en el CEIP Maestro Serrano. Cada matí de dissabte es tracten propostes lúdiques que van des del circ i els malabars, passant per esports i jocs tradicionals, tallers d'artesania o de música i reciclatge. I una altra de les pròximes propostes de ‘Mislata Concilia’, prèvia al tradicional Campament Urbà d'estiu, serà una Escola d'Estiu que es desenvoluparà l'última setmana de juny, durant tots els matins en el Centre Sociocultural La Fàbrica.

 

A més, dins també de ‘Corresponsables’, s'estan duent a terme des del mes de maig, diferents sessions vespertines d'un taller que aborda l'ús responsable de les noves tecnologies, i que té com a finalitat, a més d'ajudar a la conciliació familiar, ensenyar als xiquets, xiquetes i adolescents a dur a terme un ús responsable de les TIC, cada vegada més presents en la vida diària, prevenint d'aquesta manera el possible abús i/o dependència d'aquestes i orientar-los en el seu ús.

 

Totes les activitats abastades en el programa són gratuïtes i en l'assignació de les places disponibles tindran prioritat les unitats familiars del municipi amb necessitats especials de conciliació i/o inclusió.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimarts, 07 Juny 2022 15:19