Mislata organitza la primera jornada “Connecta amb la salut mental”

Dilluns, 10 Octubre 2022 15:20 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 114 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata ha organitzat la primera jornada dedicada a la salut mental i que se celebrarà dimarts que ve, 18 d'octubre, en el Centre Sociocultural La Fàbrica al llarg de tot el dia, coincidit amb el mes d'octubre que es commemora el Dia mundial de la Salut Mental. La jornada “Connectem amb la salut mental”, organitzada per la regidoria de Benestar Social, se celebra per a donar visibilitat i prendre consciència d'aquest problema.

 

Carlos F. Bielsa, alcalde de Mislata, assenyala que “la salut mental és una prioritat i per això des de l'ajuntament hem impulsat aquesta jornada perquè és fonamental abordar aquest complex problema que té un preocupant impacte sobre les persones i la ciutadania”. D'altra banda, Ximo Moreno, regidor de Benestar Social, afig que “l'objectiu d'aquesta formació és visibilitzar i desmitificar un tema tabú com és la salut mental perquè inclou el nostre benestar emocional, psicològic i social”.

 

La jornada començarà a les 9.30 hores amb la benvinguda a les persones participants i comptarà també amb la presentació i funcionament del Servei d'Atenció i Seguiment per a Persones amb Problemes de Salut Mental de Mislata (SASEM). Després del descans, a les 11.15 hores, tindrà lloc la ponència ‘El Trastorn Mental Greu i els beneficis del SASEM per a aquests pacients” a càrrec de Carla López, psiquiatre USM Mislata. La jornada continuarà amb la ponència ‘Recursos i eines per a treballar amb persones amb trastorn de personalitat’ amb l'associació ASVA-TP de Mislata.

 

La jornada es reprendrà a les 18.00 hores amb Dolors López, coordinadora i desenvolupadora del Pla de Formació del Professorat en prevenció, detecció i intervenció del suïcidi de la Conselleria d'Educació, que parlarà sobre la prevenció del suïcidi. La programació comptarà, des de les 19.00 hores, i abans de la clausura, amb un col·loqui sobre “Alzheimer: prevenció i recursos” amb Begoña Gaona, treballadora social de dependència de Serveis Socials de Mislata, i Amparo Aragó, educadora social de la Unitat Psicosocial sènior.

 

La regidoria de Benestar Social ha aprofitat per a preparar una guia sobre la salut mental i els problemes que comporta com la depressió, els trastorns de la personalitat, el trastorn obsessiu compulsiu, l'esquizofrènia i aprofita en també per a desmuntar els mites que sorgeixen sobre alguns tipus de malaltia mental.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 10 Octubre 2022 15:20