Mislata connecta amb la salut mental

Dimecres, 19 Octubre 2022 15:01 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 125 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata ha realitzat la primera jornada dedicada a la salut mental i que s'ha celebrat en el Centre Sociocultural La Fàbrica. La jornada “Connecta amb la salut mental”, organitzada des de la regidoria de Benestar Social i el SASEM (Servei d'Atenció i Seguiment a Persones amb Malaltia Mental de Mislata), tenia com a principal objectiu donar visibilitat i prendre consciència d'aquest problema, així com presentar una guia bàsica amb dades i informació d’interès sobre les principals malalties relacionades amb la salut mental.

 

La jornada, dirigida principalment a personal tècnic i professional en la matèria i que va comptar amb diferents ponències i col·loquis, va ser inaugurada pel regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, remarcant que l'objectiu d'aquesta formació “és visibilitzar i desmitificar un tema tabú com és la salut mental, perquè inclou el nostre benestar emocional, psicològic i social. Volem fer col·lectiu un problema que de normal és individual, generant propostes i eines, i realitzant accions de formació i difusió”.

 

Així, les primeres xarrades van servir per a presentar el funcionament del SASEM de Mislata, i la seua coordinació amb els serveis sanitaris d'atenció psicològica, i per a mostrar els beneficis d'aquest servei per a pacients amb trastorn mental greu. Els altres col·loquis van tractar els diferents recursos i eines per a treballar amb persones amb trastorn de personalitat, la prevenció del suïcidi i sobre els recursos i prevenció de l'Alzheimer.

 

Al seu torn, la regidoria de Benestar Social també ha presentat durant la jornada una guia bàsica sobre la salut mental i els problemes que comporta com la depressió, els trastorns de la personalitat, el trastorn obsessiu compulsiu, l'esquizofrènia i en la qual s'aprofita també per a desmuntar els mites que existeixen sobre alguns tipus de malaltia mental.

 

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “des dels ajuntaments hem de facilitar l'accés a la informació en assumptes tan sensibles com la salut mental, ajudant a millorar les eines i la formació en aquesta matèria per a generar més benestar entre la ciutadania”. És per això que des del consistori s'estan preparant també campanyes específiques sobre la matèria per a dur a terme en els col·legis i instituts de la ciutat.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimecres, 19 Octubre 2022 15:01