El Consell de les Dones i per la Igualtat de Mislata prepara les jornades del 25N

Dijous, 20 Octubre 2022 15:15 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 128 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb la mirada posada en la celebració del pròxim 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Mislata, ha reunit el Consell dels Dones i per la Igulatat de la localitat amb l'objectiu d'ultimar la programació d'activitats i actes de les XIX Jornades contra la Violència de Gènere.

 

El Consell, entitat participativa constituïda en 2019, compta amb membres de l'equip de govern, personal tècnic de la regidoria de Polítiques d'Igualtat, Policia Local i representants de les associacions de dones. Aquest ens actua d'altaveu de suggeriments, reivindicacions i demandes sobre els temes i situacions relacionats amb els drets de la dona i la transversalitat del principi d'Igualtat.

 

La sessió, que va estar presidida per Pepi Luján, tinenta d'alcalde, al costat de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Carmela Lapeña, es va celebrar en el Saló de Plens i va ser clausurada per l'alcalde, Carlos F. Bielsa, qui va reafirmar que les jornades del 25N “han de servir per a transmetre i posar en valor la nostra ferma aposta per a eradicar la violència masclista i les desigualtats de la nostra societat”.

 

Durant la reunió es va presentar la programació de la regidoria per a les jornades, que es desenvoluparan del 8 al 25 de novembre, a més d'incorporar a la mateixa les propostes que van indicar els diferents col·lectius i que busquen posar a les dones en el centre de totes les accions. Entre les activitats destacades estan projeccions de cinema, teatre, conferències, exposicions i un taller de defensa personal, entre altres.

 

La part final de la sessió es va aprofitar per a abordar en termes generals la problemàtica de la violència masclista, valorant-se concretament de forma molt positiva la bona coordinació que existix a Mislata de tots els serveis d'atenció a les víctimes de violència de gènere, com són la OAVD, Policia UFAM, el programa VioGen de Policia Local o PEF, entre altres serveis que s'han dotat de recursos i la bona sincronització dels quals és fonamental de cara a la prevenció i protecció davant les situacions que puguen sorgir. L'alcalde Bielsa va clausurar el Consell agraint també a la Casa de la Dona i a totes les associacions de dones de Mislata el seu esforç i compromís a continuar impulsant polítiques d'igualtat en el municipi.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 20 Octubre 2022 15:15