Mislata posa en marxa els ‘dissabtes coeducatius’ per a afavorir la conciliació familiar

Dijous, 17 Novembre 2022 15:16 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 63 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata inicia aquest pròxim dissabte noves activitats dins del programa ‘Mislata Concilia’, desenvolupat de manera transversal amb la implicació de les regidories de Serveis Socials, Cultura, Educació, Infància, Joventut, Participació Ciutadana i Polítiques d'Igualtat. Un programa adherit al projecte ‘Corresponsables’ del Ministeri d'Igualtat i de la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu afavorir la conciliació laboral i familiar.

 

Com afirma l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “les propostes municipals incloses en el programa suposen una ajuda inestimable per a la conciliació familiar, de manera que mares i pares poden mantindre la seua rutina professional mentre que els seus fills i filles estan ben atesos per monitors especialitzats”.

 

La iniciativa ‘Dissabtes Coeducatius’ pretén donar continuïtat al treball desenvolupat en els centres educatius ampliant la utilització d'aquests espais públics fora de l'horari lectiu per al gaudi dels xiquets i xiquetes de 3 a 16 anys. Així, durant els pròxims dissabtes fins al període vacacional de Nadal, el servei consistirà en la dinamització del pati del CEIP Maestro Serrano, on es desenvoluparan diferents propostes lúdiques i d'oci que sobretot fomentaran la cultura, la coeducació, la participació, l'educació ambiental, l'educació emocional i la interculturalitat de la infància i adolescència.

 

A més, dins també de ‘Corresponsables’, s'està duent a terme una nova edició del taller que aborda l'ús responsable de les noves tecnologies, i que té com a finalitat, a més d'ajudar a la conciliació familiar, ensenyar als xiquets, xiquetes i adolescents a dur a terme un ús responsable de les TIC, cada vegada més presents en la vida diària, prevenint d'aquesta manera el possible abús i/o dependència d'aquestes i orientar-los en el seu ús.

 

Totes les activitats abastades en el programa són gratuïtes i en l'assignació de les places disponibles tindran prioritat les unitats familiars del municipi amb necessitats especials de conciliació i/o inclusió.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 17 Novembre 2022 15:17