Més de 3.500 escolars de Mislata ixen al carrer per a reivindicar els drets de la infància i l'adolescència

Dilluns, 21 Novembre 2022 11:25 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 77 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Mislata ha celebrat el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència amb la col·laboració de l'alumnat i professorat, des d'educació infantil fins a secundària, dels diferents centres educatius de la ciutat. Enguany, l'Ajuntament de Mislata, a través de la Regidoria d'Infància i Adolescència, amb la intenció de reivindicar de manera visible els drets dels xiquets i xiquetes, ha organitzat una llarga cadena humana amb més de 3500 escolars de la ciutat que han vestit de color blau, color que representa els drets de la infància i l'adolescència, i han portat missatges reivindicatius.

 

En l'acció han participat, a més de l'alumnat, el professorat, representants de les AMPAS, responsables municipals i la responsable d'UNICEF de Ciutats Amigues de la Infància en la Comunitat Valenciana.

 

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “és un dia important per a recordar que tots els xiquets i xiquetes tenen drets, que són ciutadans de hui però també són el futur, per això, des de Mislata continuarem amb el nostre compromís de continuar multiplicant i visibilitzant l'activitat de la infància en tots els aspectes de la vida pública de la ciutat”.

 

L'acció s'ha emmarcat dins de la programació desenvolupada en els centres educatius perquè l'alumnat aprenga sobre els seus drets i eleve la veu sobre els temes que els importen.

 

Des de l'Ajuntament s'ha proposat una bateria d'activitats que s'han desenvolupat durant les dos primeres setmanes de novembre a fi de visibilitzar aquesta reivindicació. Els xiquets i xiquetes del Consell d'Infància i Adolescència han organitzat a més una sessió de cinema “sense adults” en el Centre Cultural Carmen Alborch, amb la projecció de dos pel·lícules.

 

Mislata és Ciutat Amiga de la Infància des de 2014, amb distintiu d'excel·lència d'UNICEF des de 2019 i amb el reconeixement internacional CFCI Inspired Awards, com una de les millors ciutats del món per a ser xiquet o xiqueta. La infància s'ha convertit en els últims anys en un dels actors més importants en la vida de la ciutat i un dels principals destinataris de les polítiques per a les persones que duu a terme l'Ajuntament de Mislata.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 21 Novembre 2022 11:25