La Policia Local de Mislata ix als parcs per a divulgar la seua labor entre el públic familiar

Dimarts, 20 Desembre 2022 14:55 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 126 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Jornada de Portes Obertes amb la qual la regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policia Local de Mislata mostren el seu treball diari ja està consolidada en el calendari nadalenc de la nostra ciutat. Cada edició afig més activitats, aglutinant esforços per a fer pedagogia de les nombroses funcions que duen a terme els agents de la Policia Local. Una vegada més han comptat també amb la col·laboració del Consorci de Bombers, Protecció Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica, Creu Roja i l'empresa pública Nemasa. Així, el parc de La Canaleta va tornar a congregar a nombrós públic, comptant especialment amb molts xiquets i xiquetes.

 

A la jornada de portes obertes del passat dissabte van assistir diversos membres de la corporació, encapçalats per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora de Seguretat Ciutadana i vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, acompanyats per José María Ángel, Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat. Bielsa va assegurar que “continuarem obrint les portes de la nostra Policia perquè la ciutadania s'acoste a descobrir el seu treball i el de la resta de cossos d'emergències, i al mateix temps per a mostrar que tenim un cos de Policia Local de proximitat, que sempre vela per la seguretat de tots i totes”.

 

Mª Luisa Martínez Mora va explicar que aquesta iniciativa està pensada perquè "els veïns i veïnes tinguen una visió el més pròxima possible de la nostra Policia Local i perquè s'establisca una relació de confiança entre agents i ciutadans". I és que, precisament, l'objectiu del govern municipal és “enriquir la relació directa entre els uns i els altres, perquè la ciutadania conega per dins com és el treball diari d'un agent de seguretat”.

 

Per part seua, José María Ángel va exposar la importància de “fer visibles a aquelles persones que porten un uniforme i ens ajuden davant qualsevol emergència que tenim en la nostra vida; i els més xicotets han d'aprendre l'importants que són les seues funcions. En aquest sentit, és una bona pràctica aquesta jornada que es duu a terme a Mislata, convertint-se en una referència”.

 

Els més xicotets van gaudir de la sessió matinal pujant als vehicles patrulla de la Policia, parlant per l'emissora amb els agents, pujant a cavall, escalant en un rocòdrom o lliscant-se en una tirolina entre els espais del parc. Així mateix, van obtindre un ‘carnet’ d'agents i un jupetí, que els acreditava com a “Ajudants de Policia” per haver rebut la informació de les mesures de seguretat viària i de prevenció de riscos que allí es van impartir. Per a amenitzar el matí, la jornada va comptar també amb un espectacle d'animació i una exhibició de gossos policies. El Parc Infantil de Trànsit també va estar obert per a realitzar classes d'educació viària i pràctiques amb bicicletes, patinets i karts.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimarts, 20 Desembre 2022 14:55