Comunicat de l'Ajuntament de Mislata davant la nota de premsa del grup Compromís qüestionant la seguretat en el recinte firal

Dimarts, 24 Gener 2023 12:40 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 35 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Recinte Firal de Mislata comptava amb un pla de seguretat i autoprotecció per a la realització de les Festes Populars. També disposava de totes les memòries i informes tècnics i jurídics favorables, com així ho certifiquen els tècnics municipals en els seus informes

 

Previ a la celebració d'aquestes festes, es va realitzar una Junta Local de Seguretat, amb l'objectiu de valorar i informar sobre els protocols i dispositius de seguretat establits. En la junta van participar els responsables policials dels tres cossos de seguretat (Policia Local, Nacional i Autonòmica); així com també el subdelegat del govern a València, Luis Felipe Martínez, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el director general de Seguretat i Interior, Salvador Almenar. Després de la reunió, tots es van traslladar al recinte per a supervisar in situ el muntatge de les diferents infraestructures i espais, així com els protocols establits en matèria de seguretat, que havien tractat prèviament en la reunió.


Durant els dies de celebració de les festes, el recinte firal va comptar amb un Lloc de Comandament Policial fix i amb prop d'un centenar d'efectius cada dia, format pels tres cossos de policia i seguretat privada.


Totes els protocols i decisions en matèria de seguretat i protecció ciutadana van ser preses pels comandaments policials.


Al llarg dels cinc dies de festes, rebem les visites oficials del president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i de nou tant el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el director general de Seguretat i Interior, Salvador Almenar. Tots van traslladar la seua felicitació per l'organització dels festejos, fent especial esment a la seguretat ciutadana.


Mai abans en la història hi havia hagut més policia i seguretat en unes festes de Mislata, que es van celebrar amb absoluta normalitat i sense incidents de cap classe, sent un exemple de respecte, seguretat i convivència.


Vistes les intencions d'intentar mesclar aquest tema de seguretat de les Festes Populars celebrades en el Recinte Firal amb la Fira d'atraccions de Nadal, indicar que no es realitzen en el mateix lloc i res té a veure la fira d'atraccions amb el Recinte Firal.


Des del Govern Municipal adverteixen al grup Compromís que no toleraran cap intent de manipular, enganyar o confondre a la ciutadania, en un assumpte tan seriós com el de la pròpia seguretat ciutadana, posant en dubte els protocols de seguretat i protecció que van ser establits per propis comandaments policials i tècnics municipals. Sembla ser que l'únic objectiu de la comunicació de Compromís és provocar alarma i malestar social.

Modificat el Dimarts, 24 Gener 2023 12:41