L'avinguda Gregorio Gea de Mislata projectarà una remodelació integral cap a l'urbanisme del futur

Dilluns, 06 Febrer 2023 12:43 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 49 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Mislata convoca un Concurs d'Idees per a la renovació d'aquest eix principal de la ciutat que prioritzarà a les persones


Carlos F. Bielsa: “Aquesta reurbanització integral tindrà una repercussió molt visible a la nostra ciutat, i amb ella recuperarem espai per a les persones i millorarem l'accessibilitat i la mobilitat en una de les artèries principals de Mislata”


El projecte de recuperació d'espai públic de Mislata ara s'endinsa en un nou repte, abordar la planificació de l'Avinguda Gregorio Gea, el principal eix que vertebra tots els barris de la ciutat. Per a això, l'Ajuntament de Mislata ha convocat un Concurs d'Idees a fi d'obtindre el major nombre possible de solucions i propostes a nivell d'estudis previs o avantprojectes per a la renovació i remodelació tant de la pròpia Avinguda Gregorio Gea i del Carrer Palleter, incloent-hi la Plaça Major, la Plaça Músic Ibars, el Carrer Miguel Hernández i altres carrers adjacents.


Per a l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “és un projecte de reurbanització vital per a Mislata; una millora necessària que donarà un impuls sense precedents cap a un model d'urbanisme més sostenible i amable amb les persones, millorant la qualitat de tot aquest espai públic i fomentant la dinamització social de tota la zona”.


En la línia d'aquesta actuació, es busca que les propostes presentades tinguen en consideració els objectius de potenciar al màxim un trànsit permeable per als vianants, establir nous circuits de trànsit rodat per a minimitzar el trànsit de vehicles i reduir la petjada de carboni en l'avinguda, oferir la màxima versatilitat possible per a la dinamització social i el desenvolupament d'activitats lúdic-festives, dissenyar solucions constructives i urbanístiques innovadores i sostenibles, integrar mesures eficients i d'estalvi energètic, emprar solucions urbanes bioclimàtiques i, a més, configurar tot l'espai de manera que no existisquen barreres arquitectòniques i siga accessible íntegrament.


D'entre totes les propostes presentades al Concurs d'Idees, el Jurat classificarà les cinc primeres, que passaran a un procés de participació popular en el qual tot veí i veïna de Mislata podrà votar per les seues propostes preferents. Finalment, seran tres les propostes que seran premiades en aquest Concurs convocat per l'Ajuntament.


Aquest Concurs d'Idees és el pròleg d'un procés que continuarà amb la futura redacció del projecte i la licitació de les obres, que es duran a terme en diferents fases. L'Ajuntament presentarà el projecte amb l'objectiu d'obtindre finançament dels fons Next Generation per a posar-lo en marxa.

Modificat el Dilluns, 06 Febrer 2023 12:44