Mislata culmina les seues Jornades de la Dona amb una concentració reivindicativa

Dijous, 09 Març 2023 11:57 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 36 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Xiquetes i xiquets de primària dels diferents centres educatius de la ciutat han sigut les encarregades i encarregats de llegir el manifest per la igualtat

 

Carlos F. Bielsa: “És imprescindible la implicació de totes i tots per a aconseguir la igualtat real. Mislata és hui dia un referent de polítiques d'igualtat gràcies a l'acció, la col·laboració i la defensa constant de l'apoderament de la dona, i des del govern municipal continuarem implantant mesures del nostre Pla d'Igualtat per a continuar avançant”

Amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Mislata ha posat el fermall a les seues XXXVI Jornades de la Dona per la Igualtat amb una concentració a les portes de l'Ajuntament i la lectura d'un manifest reivindicatiu. Desenes de xiquetes i xiquets de primària dels diferents centres educatius han participat al costat de l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, equip de govern i les associacions de dones de Mislata en aquesta convocatòria per a donar més visibilitat a la lluita per una igualtat real.

Representants de l'alumnat de primària de tots els col·legis han sigut els encarregats de llegir el manifest de manera conjunta. Per part seua, l'alcalde, en el seu discurs, ha posat èmfasi a eixir de nou al carrer per a “defensar la igualtat, la justícia social, la protecció enfront de les discriminacions i, per descomptat, sobre qualsevol forma de violència contra la dona”. Davant els xiquets i xiquetes i representants de la comunitat educativa, Bielsa ha remarcat la importància que la igualtat arribe als centres a edats primerenques perquè, d'aquesta manera, “s'afavoreix la interiorització i el desenvolupament d'un comportament igualitari i responsable, perquè educar en igualtat permet trencar amb els rols i estereotips que limiten i resten llibertat per a ser i actuar”. I també ha agraït a totes i cadascuna de les dones que lluiten cada dia des de les associacions i des de la Casa de la Dona “per a fer de Mislata una ciutat millor, més inclusiva, més igualitària, més solidària i més protectora amb les dones vulnerables. En definitiva, una ciutat més justa i amb un millor futur”.

La companyia Fil d’Arena ha posat el fermall d'or a la concentració amb la seua obra de dansa-teatre Salt, que tracta la migració des de diferents angles, fent referència directa a la crisi de les persones refugiades a Europa i al rol de la dona en aquest procés.

Des del passat 25 de febrer, Mislata ha estat immersa en les seues Jornades de la Dona, duent-se a terme un ampli ventall d'activitats formatives, esportives i culturals perquè les dones es convertiren en les autèntiques protagonistes d'aquests dies i on el camí cap a una igualtat real ha sigut la seua motivació. La celebració d'aquestes jornades es prolongarà dos dies més amb una eixida cultural de centenars de dones a la ciutat de Benidorm.

Modificat el Dijous, 09 Març 2023 11:58