Carlos Fernández Bielsa rep la Brusa d'Honor del Tribunal dels Aigües de València

Divendres, 10 Març 2023 17:57 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 49 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació de València, Carlos F. Bielsa, ha rebut la Brusa d'Honor de la institució de la mà del mislatero i president del Tribunal dels Aigües, José Alfonso Soria

 

Carlos F. Bielsa: “És un honor rebre aquest reconeixement per part d'un òrgan, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que ha sigut determinant per al nostre creixement com un poble unit, amb arrels en la terra”

 

La tradicional sessió plenària dels dijous del Tribunal dels Aigües, que se celebra a la Porta dels Apòstols de la Catedral de València, ha sigut el moment triat per la institució per a imposar la Brusa d'Honor a Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació de València. Bielsa, abans de seure com a síndic d'honor en la sessió plenària, ha rebut aquest reconeixement de la mà del mislatero i president del Tribunal, José Alfonso Soria, síndic de la séquia de Mislata.

Posteriorment a la sessió, l'alcalde de Mislata ha signat en el Llibre d'Honor de l'òrgan, on ha aprofitat per a agrair-los ”la labor setmanal i diària tan arrelada i tradicional, que es repeteix des de fa segles”. A més, Bielsa s'ha compromés, com a alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació, a “continuar vetlant per a garantir un millor futur per a la institució i fomentar i divulgar el seu pes sociocultural i el compromís constatat quant a la conservació i protecció dels nostres recursos naturals”.

La institució de justícia, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, és la més antiga d'Europa, entre les existents. La seua funció és dirimir els conflictes per l'aigua de reg entre els agricultors de les comunitats de regants de les séquies de l'Horta de València. És internacionalment coneguda la rapidesa i eficàcia en la resolució de litigis que sorgeixen de les huit séquies.

Modificat el Divendres, 10 Març 2023 17:57