Mislata acull el projecte europeu de participació ciutadana Active EUcitizens

Dijous, 11 Mai 2023 08:53 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 47 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcalde, Carlos F. Bielsa, rep als alcaldes i alcaldesses de les diferents ciutats participants en aquest programa pilot que uneix cinc països de la Unió Europea

Durant aquests dies, Mislata és amfitriona del projecte europeu Active EUcitizens: Think Global, Act Local. Es tracta d'un projecte pilot que reuneix ciutats i municipis de cinc països de la Unió Europea (Romania, Itàlia, Grècia, Polònia i Espanya), sota el mateix objectiu d'involucrar a la ciutadania en la vida de la comunitat, creant al mateix temps una estratègia sostenible per a la cooperació i l'intercanvi de bones pràctiques a nivell de la UE.

El projecte, que es va iniciar a l'estiu de 2022, celebra ara la seua quarta trobada a Mislata, amb la participació de tècnics i alcaldes i alcaldesses de les huit ciutats participants. Carlos F. Bielsa ha rebut a l'Ajuntament a tota la comitiva per a donar-los la benvinguda a la ciutat i explicar-los de quina manera la participació ciutadana i el teixit associatiu s'han convertit en pilars fonamentals en el dia a dia de Mislata.

El projecte, finançat per la UE i l'Agència Executiva d'Educació i Cultura (EACEA), cerca, en les diferents trobades que es realitzen, millorar el contacte directe entre la ciutadania i les autoritats dels països del consorci, realitzar un intercanvi de bones pràctiques, una pluja d'idees transnacional i un procés de consulta, amb la finalitat de reforçar el sentiment de pertinença i la consciència de la família europea.

Demà, tota la comitiva participarà en una reunió amb representants de diferents col·lectius socials de Mislata (com a Falles, clubs esportius, associacions culturals o festives, entre altres) i en la qual transmetran les seues accions al llarg de l'any i la seua participació activa a la ciutat, i intercanviaran idees amb la resta de ciutats europees. El projecte continuarà amb dues trobades més i conclourà a la fi d'enguany a Romania.

Modificat el Dijous, 11 Mai 2023 08:54