El Ministre de Cultura, Miquel Iceta, visita el taller de l'escultor Miquel Navarro a Mislata

Dilluns, 15 Mai 2023 18:52 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 53 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ministre ha sigut rebut per l'alcalde, Carlos F. Bielsa, ha signat el Llibre d'Honor de la ciutat i ha conegut el MAC

Mislata ha rebut aquesta vesprada la visita del Ministre de Cultura, Miquel Iceta. El propi alcalde, Carlos F. Bielsa, i membres de l'equip de govern, li han donat la benvinguda a les portes del consistori, en la qual és la seua primera visita a la ciutat. Per aqueix motiu, el titular de Cultura del Govern d'Espanya ha signat també en el Llibre d'Honor.

Posteriorment, s'han traslladat a peu fins al taller de l'escultor mislatero, Miquel Navarro, on Iceta ha conegut de primera mà l'obra de l'artista internacionalment conegut i Premi Nacional d'Arts Plàstiques de 1986.

Precisament, el taller es convertirà pròximament en un museu, impulsat per la Fundació que porta el nom del propi artista i que va ser creada en 2021, sota el patronat de l'Ajuntament de Mislata, la Diputació de València, el Consell de la Generalitat, el Ministeri de Cultura i el mateix Miquel Navarro. L'entitat cultural gestionarà directament el patrimoni artístic del consagrat artista mislatero i ho exhibirà des del seu actual espai de treball a Mislata, amb el propòsit d'establir col·laboracions amb institucions de tot el món per a cessió d'obres, la difusió i investigació artística sobre el seu llegat, així com promoure l'educació i la formació a través de l'art, la investigació i l'ensenyament de les expressions artístiques.

La visita del Ministre de Cultura coincideix també en la plena celebració del “MAC: Mislata Art al Carrer”, el festival d'arts escèniques que aquests dies plena els carrers i places de la ciutat i que encara la seua recta final. Festival que celebra la seua novena edició i que també està subvencionat pel propi Ministeri de Cultura a través de l'INAEM.

Modificat el Dilluns, 15 Mai 2023 18:52